Ние помним освободителите и никой безродник не може да промени

...
Ние помним освободителите и никой безродник не може да промени
Коментари Харесай

Иван Таков: Ние помним освободителите и никой безродник не може да промени това


Ние помним освободителите и никой безродник не може да промени това. С тези думи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков се обърна към жителите по време на формалното честване на 146-тата годишнина от Освобождението на София. В словото си той означи, че паметта, признателността и благодарността към освободителите - и от османско робство, и от фашизма - няма по какъв начин да бъдат демонтирани и унищожени.

" Допуснем ли давност, историята свършва, съобщи Иван Таков. - Видяхме безпаметните, безродните на какво са способни - безочливо заличават предишното, разчленяват знаците на паметта, демонтират историята. Бездарните, посредствените разрушават самоуверено - единствено това могат. Любомир Левчев споделя за тях: " Всеки гений е тип храброст. Но не всяка храброст е гений ". Затова бездарието, посредствеността, простащината непрестанно се крият зад пристъпи на " безумна храброст ". Поетът споделя и друго: " Бездарието е фашизъм! ". Но бездарните не могат да изтрият нашата памет. Не могат да заличат нашата признателност и благодарност. Затова през днешния ден почитаме героите на нашата независимост ".

Иван Таков се включи в тържественото честване на 146-тата годишнина от Освобождението на София, което се състоя на Паметника на Българския опълченец и беше проведено от Сдружение " Александър Невски ".

" Днес още веднъж си спомняме за оня незабравим ден през 1878-ма, когато съветските войски, отпред с генерал-фелдмаршал Йосиф Гурко освобождават града ни. Ден по-късно с церемониален марш и високо вдигнати бойни флагове минават по улиците на София. Камбаните на Свети Крал не стопират да бият за свободата, за която и хиляди български юнаци, хайдути, четници, опълченци, будители и възрожденци заплащат с живота си, напомни Иван Таков.

Лидерът на столичните социалисти означи, че 4 януари е огромен празник не просто на свободна София, а на несломимия български дух, на нашата благодарност към Русия и съветския народ.

" Ние помним кой ни освобождава и от османците, и от фашизма. Помним съветските отряди, българските опълченци и всички задгранични воини, пролели кръвта си за нашата независимост след петвековното Османско робство. Помним всички герои, които заплащат с живота си успеха над фашизма през Втората международна война и свободата на Европа ".

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР