Ние от сме с ясно изразена евроатлантическа ориентация и нашата

...
Ние от сме с ясно изразена евроатлантическа ориентация и нашата
Коментари Харесай

Теменужка Петкова разкри схема с газа от Азербайджан, от която сме ощетени с 8,5 млн. евро


Ние от сме с ясно изразена евроатлантическа ориентировка и нашата позиция постоянно е била доста ясна. България като предан член на Европейски Съюз и НАТО следва позицията на сходни фортуми, като откриването на новата сесия на Народното събрание, да не се канят посланиците на Русия и Беларус. Това съобщи Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по от, която е и някогашен министър на енергетиката, в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Тя разкри, че имат данни за осъществени странни покупко-продажби, които „ Булгаргаз “ е направил по контракта с Азербайджан, за които хората би трябвало да знаят.

„ Тези покупко-продажби са направени в края на месец септември. Странните покупко-продажби са направени на пазара в Гърция. Гръцката газопреносна мрежа в този интервал е била в планов ремонт и количества газ не е имало по какъв начин да дойдат към България. Въпреки това се вижда, че количества са изпращани, само че са останали в Гърция. Само за няколко дни загубата за „ Булгаргаз “ от това недовиждане е на стойност 8,5 млн. евро. Евтината азерска газ от 2,5 евро е останала в Гърция, а ние сме купували на по-високата цена. Трябвало е да се влезе в контакт с гръцката страна и да се откри вид, който да е преференциален за нас, само че не е направено. За количествата, които не доближават на България „ Булгаргаз “ афишира търг и купува нужните количества, само че на по-висока цена. Апелирам към служебното държавно управление да потърси отговорност на отговорните за тези покупко-продажби. По данните, които имаме ще подадем сигнал към способените органи “, обясни Петкова.

По думите ѝ интерконекторът е реалност, с помощта на ръководството на Бойко Борисов и това би трябвало да се знае.

По отношение на договарянията за сформиране на коалиция с мандата на, Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по съобщи:

„ На 2-ри октомври българските жители доста ясно обявиха на кой дават максимален доверие. Те дадоха явен знак, че чакат от политиците намиране на общи решения, които да създадат живота им по-лесен, да се реализиран стратегическите цели на страната ни. Ние доста ясно декларирахме какво предлагаме и подадохме ръка. Предстои след образуването на Народното събрание, контактните групи да влязат в функциите си и да стартира интензивният разговор. Разчитам се на здравия разсъдък на сътрудниците си. Това отричане, което се показва, е извънредно нездравословно - нека го осъзнават. България няма потребност от разделяне. Тези червени линии, които се чертаеха не доведоха до нищо положително. Имаме потребност от едно държавно управление, което да взема решение проблемите на хората, а не ги задълбочава. Ако не се откри решение в полза на българските жители, отговорността би трябвало да носят тези които са отказали диалози “, предизвести Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР