Ние от сериозно поставяме легитимността на това Народно събрание

...
Ние от  сериозно поставяме легитимността на това Народно събрание
Коментари Харесай

Цвета Рангелова: От Възражане няма да подкрепим предложенията на сглобката

Ние от " " съществено слагаме легитимността на това Народно заседание в смисъл на неговата подготвеност да се занимава с подобен значим законопроект, считаме, че огромна част от предложенията не са от компетентността на елементарното Народно заседание.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание Цвета Рангелова.

Внесохме едно искане в Конституционния съд за това какво е нужното мнозинство за творо четене на тези оферти. Онзи ден, когато гласувахме седмичната стратегия за работа, направих искане тази точка да отпадне, тъкмо тъй като Конституционният съд не се произнесъл. Очевидно е бързането на " сглобката " да се одобряват тези конституционни промени, с цел да може да се удължи  живота на националното заседание. Очевидно е нежеланието да се вслушат в задълбочените и професионални мнения, дадени от видни коституционалисти и адвокати, за това, за какво тези предложения не стават, разяснява Рангелова.

Ние няма да ги подкрепим, считаме, че е безусловно нездравословно усилването на политическото въздействие и присъединяване на представители, определени от Народното събрание в областта на прокуратурата. Не се реализира тази правосъдна промяна, а в противен случай, ускорява се политизирането на един толкоз значим орган. Категорично няма да подкрепим предложенията, които касаят отпадането на условието за само българско поданство за заемането на висши държавни постове. Смятаме за изключително притеснителни тези оферти, които граничат с посягане на националната сигурност. добавя тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР