Ние от ДПС няма да подкрепим предложените програма, структура и

...
Ние от ДПС няма да подкрепим предложените програма, структура и
Коментари Харесай

ДПС няма да подкрепи кабинета. Ще работи за хората

Ние от Движение за права и свободи няма да подкрепим препоръчаните стратегия, конструкция и състав на държавното управление, тъй като не сме взели участие в никакви диалози за тях. Но ние ще бъдем градивна съпротива и ще дадем своя принос в поддръжка на благосъстоянието на българските жители, възобновяване на демокрацията и държавността и отбраната на правата и свободите на всеки български жители. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната естрада във връзка избирането на кабинета " Кирил Петков ".

Днес от този най-голям подиум на българската страна, приканвам всички смели и доблестни водачи, дейните и свободни жители да осъдим погазването на Конституцията и законите на страната, да осъдим полицейщината и да застанем под същинското знаме на демокрацията и държавността. Нека да защитим демокрацията и държавността през днешния ден, с цел да сме спокойни за бъдещето на нашите деца на следващия ден, прикани Карадайъ.

" Народът направи своя избор и разпореди доста тежки задания на своите управници. Народът изиска смяна. Истинска, работеща смяна, а не замяна. Ние от Движение за права и свободи желаеме смяната да се случи. Ако се върнете в годините обратно, ще видите и ще прочетете, че Движение за права и свободи постоянно е апелирало за промени във всички браншове. Това не се случи и повече отсрочване на нужните промени, не може да се позволява ", съобщи Мустафа Карадайъ.

По думите му рецесиите няма да се решат с липса на институции, още по-малко с анти-ДПС реторика и експанзия.

" Ние от Движение за права и свободи ще подкрепим нужните решения в поддръжка на благосъстоянието на българските жители, които подсигуряват решение на рецесиите ", добави още ръководителят на Движение за права и свободи.

" Движение за права и свободи постоянно реагира, когато се погазват правата и свободите на българските жители. Така беше и при ръководството на ГЕРБ. Много постоянно бяхме сами. Сега е същото. За гласоподавателите на Движение за права и свободи през днешния ден аналогията с тоталитарното време е реалност. Ние имаме своето пояснение. Случващото се вследствие от мълчанието на органите, институциите и гражданските организации в продължение на повече от 10 години ", съобщи още водачът на Движение за права и свободи.

Демокрацията в България се намира в комплициран стадий на своето развиване, сподели Мустафа Карадайъ. И добави: " В парламентарната република на Народно заседание се пада главната задача да възвърне демокрацията ".

По думите му българските жители чакат незабавно решение на рецесиите, на проблемите и повишение на приходите. " България има потребност от постоянен кабинет, който да покрие тези упования. Планът за възобновяване и оперативните стратегии изостават, а за тяхното приемане има условие за господство на правото. Ако желаеме господство на правото с думите и най-много с делата си, би трябвало да потвърдим това ", добави още той.

Той регистрира, че безкритичното допускане на нарушаването на Конституцията и законите, както и грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията и държавността.

Карадайъ цитира думите на Мартин Нимьолер и прикани всички да осъдят погазването на Конституцията на Република България и законите на страната и полицейщината.

" И да застанем под същинското знаме на демокрацията и държавността. Нека да защитим демокрацията и държавността през днешния ден, с цел да сме спокойни за бъдещето на нашите деца и внуци на следващия ден. Уважаеми госпожи и господа, ние от Движение за права и свободи няма да подкрепим препоръчаната стратегия, конструкция и състав на Министерски съвет, тъй като не сме взели участие в никакви диалози за тях. Но ние ще бъдем градивна съпротива и ще дадем своят принос в поддръжка на благосъстоянието на българските жители, възобновяване на демокрацията и държавността и отбраната на правата и свободите на всеки български жител ", съобщи още Мустафа Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР