Ние нямаме страх от предсрочни избори. Не ни е страх

...
Ние нямаме страх от предсрочни избори. Не ни е страх
Коментари Харесай

ГЕРБ не се страхували от служебно правителство и предсрочни избори

Ние нямаме боязън от предварителни избори. Не ни е боязън и от служебно държавно управление. Това съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия.

„ Ако на едно държавно управление, примерно на втория, не му доближават 3-4 гласа, в името на това да има устойчиво държавно управление, ние бихме дали знаково сходна поддръжка. Ако на господин Трифонов не му доближават 2-3-4 гласа, с цел да не се втурва България в политически безпорядък, такава поддръжка ще му бъде дадена “, повтори той. По думите му това било жест, а не мечешка услуга.

Сега най-важно било България да има устойчиво държавно управление, което да работи, изясни Дончев и заизрежда дилемите, които чакат новото държавно управление.

„ Ако има болшинство, което „ ще изрине ГЕРБ “, то времето на приказките свърши. Да вършат държавно управление и да ръководят “, прикани вицепремиерът в оставка.

Той посочи, че не познава персонално Трифонов. Съобщи още, че не знае да е имало диалози или срещи с него след изборите.

„ По принцип е редно всеки, който е получил заслужен резултат от изборите - първият, вторият, третият, дори четвъртият и петият, да бъде поздравен. Не мисля, че водачите на двете партии (ГЕРБ и „ Има подобен народ”) са се чули. Казах кои са положителните политически нрави, които в последните години не се следват”, разяснява Дончев.

Той като че ли вижда новия кабинет по този начин:

„ Г-н Трифонов – министър-председател, госпожа Нинова може да се върне в министерство на стопанската система, господин Иванов може да се върне в министерство на правораздаването, госпожа Манолова може да стане обществен министър и всичко ще се подреди. “

Политиката не била единствено обществено говорене и занимания, била на първо място носене на отговорност и прословутата работа.

„ Безспорно носим отговорност за всички 840 000 души, които са ни подкрепили. Безотговорно би било да се откажем, тъй като нямаме задоволителен парламентарен запас. Може би една сходна процедура не крие огромен капацитет, само че сме длъжни да минем през нея. Какъв ще бъде съставът на кабинета – има доста благоприятни условия. Ще го научите, когато му пристигна времето “, сподели Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР