Ние няма да подкрепим кабинета Петков“, каза Костадин Костадинов от

...
Ние няма да подкрепим кабинета Петков“, каза Костадин Костадинов от
Коментари Харесай

Костадинов: Няма как да подкрепим правителство с антиобразователни политики

„ Ние няма да подкрепим кабинета „ Петков “, сподели Костадин Костадинов от Политическа партия „ Възраждане “. Когато четохме дългия и просторен документ, забелязахме повторения с политики, които към този момент са упражнявани. “ Това съобщи Костадин Костадинов от Възраждан.  

По думите му това държавно управление не дава отговор на критериите за положително ръководство.

Костадинов остро разкритикува редица от концепциите на бъдещите ръководещите, в това число и желанието на Кирил Петков да не пуска в министерския съвет без зелен документ, както и въвеждането на някои текстове от Истанбулската спогодба.

„ Има фигура в проектокабинета, която отъждествява най-ярко приемствеността на бъдещото държавно управление със настоящето – министърът на образованието Денков, Няма по какъв начин да подкрепим държавно управление с политики, които са антиобразователни “, добави Костадинов.

„ В момента огромна част от децата ни са отвън просветителния развой. Едно от нещата, които беше декларирано при започване на договарянията беше за пренаписване на учебниците. Аз съм създател на учебник по история и ми беше забавно какво ще се написа “, изясни той.

Костадинов обаче изясни, че ръководещите желали да означават историята на ромската общественост.

„ Това е политика на делене на българската нация, сходни текстове са дискриминационни “, сподели Костадинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР