Ние не сме вече в съюз с Югославия, а искаме

...
Ние не сме вече в съюз с Югославия, а искаме
Коментари Харесай

Външният министър на РСМ: Не сме в Югославия, искаме съюз със София

" Ние не сме към този момент в съюз с Югославия, а желаеме да влезем в съюз с България. Всички въпроси в отношението ни към България, останали от югославско време, би трябвало да се поправят "

Това съобщи външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи в изявление за Българска национална телевизия ден преди срещата на премиера Кирил Петков с новото държавно управление в Скипие на Димитър Ковачевски. Тя ще се състои безусловно в първия му работен ден на кабинета, разяснява външният министър на РСМ.

Двете страни ще беседват за стопанска система, инфраструктура, транспортна и енергийна съгласуваност. Но и за непреодолимия проблем: историята. Скопие ще повдигне въпроса за възможни промени в Историческата комисия.

" Склонен съм да предложа да влезем в диалог за възможна смяна в метода на работа, а за какво не и структурата и състава на Смесената историческа комисия, уточни Османи.

Евентуална смяна в структурата и метода в работата на комисията няма да е обвързана с съответни периоди за резултати, счита той.

Коментирайки настояването за включването на хората с българско съзнание като държаватворен напод в Конституцията на Република Северна Македония, Буяр Османи счита, че страната му е известна с огромните групови права на другите народности, които дава.

Специални институции, записани в Протокола Пет плюс едно, по който двете страни работят от месеци, може да наблюдават за приказвам на омразата и от двете страни.

" Ние не сме към този момент в съюз с Югославия, а желаеме да влезем в съюз с България. Всички въпроси в отношението ни към България, останали от югославско време, би трябвало да се поправят ", счита външният министър на РСМ ", споделя Османи.

" Не беше толкоз ясно обяснено на хората в Република Северна Македония, че не преговаряме за идентичността и езика ", споделя още Буяр Османи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР