„Ние не се плашим от служебно правителство, защото два пъти

...
„Ние не се плашим от служебно правителство, защото два пъти
Коментари Харесай

Дариткова: Не се плашим от служебно правителство, два пъти сме подавали оставка

„ Ние не се плашим от служебно държавно управление, тъй като два пъти сме подавали оставка. Досега не сме имали цялостен мандат и постоянно служебни държавни управления са организирали изборите. Не това ни тормози нас “. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова на среща с членове и симпатизанти в община Баните, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ - Смолян.

„ Притеснява ни, че има доста решения, които би трябвало да се вземат от Народното събрание. Служебното държавно управление няма такива пълномощия и ще сложим в риск българските жители. Важно е да приключим сполучливо тази година, тъй като с новия бюджет ще се подсигурява естественото действие на страната през идната година. Всички провокации - спад на стопанската система, понижени доходи и всички заплащания, които се усилиха поради антикризисните ограничения, могат да намерят отражение единствено в един нов бюджет. Ако в този момент се разпусне Народното събрание и останем със остарелия бюджет, ще би трябвало да се разпределя 1/12-та от него и считам, че това ще сътвори голям проблем на всички “, разясни доктор Дариткова.

По думите ѝ в тази комплицирана обстановка, пред която е изправен за първи път светът, в България ситуацията също е объркано. „ Преди близо два месеца започнаха митинги без съответен мотив, само че всички сили, които дълго време стоят отвън Народното събрание, откриха метод да се консолидират в този момент и потеглиха против нас с една единствена цел да ни смъкват от власт. Защо в тази комплицирана обстановка понасяме всички упреци и негативи?! Защото виновното държание изисква да продължим ръководството си до края на мандата. Отговорни сме пред тези един милион гласоподаватели, които през 2017 година ни дадоха своето доверие и за които имам вяра, че не са се отказали от поддръжката си за Политическа партия ГЕРБ. Освен това в изискванията на рецесия, която бушува - здравна, икономическа, обществена, ще бъде в действителност безконтролно да оставим страната без парламент “, уточни още Дариткова.

Тя изясни, че при тези условия евентуално ГЕРБ ще понесе политическа вреда. „ Но аз считам, че нашите симпатизанти - тези, които са в ГЕРБ не поради персоналната сметка и полза, а поради общите ни хрумвания и цели, ще удържат на провокациите. Във всички тези години ние и градихме, и променихме България с доста работа. Не сме безгрешни, признавали сме си грешките, реагирали сме. Търсили сме отговорност от всеки, който по някакъв метод е дискредитирал партията посредством своите дейности “, добави тя.

Според кмета на Баните Милен Белчев за всичко положително, което се случва в общината, доктор Дариткова има своя принос. В момента там се влагат към 4,5 млн. лв. – в 12 улици, 5 детски градини, подпорни стени. Той посочи, че е заварил общината да буксува финансово, като с екипа му съумели да погасят 3,5 млн. лв. отговорности. В общината към този момент постъпват всички финансови разноски, които до момента се удържали за погасяване на задължения. Постъпленията от налози и услуги също се харчели по предопределение. „ Вече трета година общината не заплаща никакви лихви по изпълнителни каузи и няма стратегия, по която администрацията да не кандидатства за финансиране, включително Личен помощник, Домашен асистент, Топъл обяд, Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) “, сподели кметът.

От 10-ти септември структурата на ГЕРБ в Баните има ново общинско управление – Милен Белчев – общински началник, Митко Огнянов – учредителен секретар и членове – Марина Иванова, Митко Якубовски, Николай Кючуков. Това бе и една от аргументите доктор Дариткова да посети общината.

„ Дойдох и да си изясня обстановката със структурата в Баните, тъй като в цяла Смолянска област единствено от тук постъпиха 14 заявления за овакантяване с концепцията, че по някакъв метод политиката, която следва ГЕРБ, към този момент не била същата и има отправени упреци към мен. Аз съм подготвена да приема всяка градивна рецензия, само че когато се хвърлят думи в пространството, без конкретика, оставаш с усещане, че поради персонални страсти, поради това, че има ново управление, част от членовете на ГЕРБ тук напущат. Сега сме в миг, в който би трябвало да търсим обединяване и не трябва да отблъскваме никого. Може би има недоумение у тези хора и те са подведени “, сподели тя.

Преди да се срещне с актива на партията доктор Дариткова и кметът Белчев посетиха село Давидково, където стартира асфалтирането на 5 км от третокласния път Оряховец-Давидково със средства, обезпечени от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Те разгледаха и детската градина в селото, която е санирана.

В момента по план, финансиран от ПРСР, се ремонтират 5 детски градини с замяна на покривни структури и ограничения за енергийна успеваемост – в Гълъбово, Баните, Оряховец, Давидково и Загражден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР