„Ние не се опитваме да монополизираме подкрепата към генерал Румен

...
„Ние не се опитваме да монополизираме подкрепата към генерал Румен
Коментари Харесай

Петър Витанов: Левицата стои монолитно зад Радев, но той обедини много хора и отвъд нея

„ Ние не се опитваме да монополизираме поддръжката към военачалник Румен Радев, само че сме поредни. През 2016-та година бяхме първите, които го издигнаха и дадоха доверие на един некомпетентен тогава политик. Румен Радев освен оправда това доверие, само че и го заздрави. На събитието по учредяването на Инициативния комитет бяхме над 50 съидейници от левицата. Хора, с които преди време сме били дружно на депутатските банки, а в този момент са сполучливи кметове на Перник, Русе, Троян “, разяснява Витанов пред Bulgaria on Air.

Той разказа и за какво Румен Радев е изборът на хората, които застанаха с имената и биографиите си в Инициативния комитет.

„ Фигурата на Румен Радев е безспорната опция на настоящия вид ръководство. Той може да сплоти доста повече оттатък лявото – има хора с десен политически профил, има такива с центристки и такива, които са от левицата. Защото Радев се трансформира в натурален обединител, който може да даде вяра, че тази смяна може да се реализира “, сподели още Витанов.

„ Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал още през март съобщи безапелационната си поддръжка за втория мандат на Радев и Йотова. Българска социалистическа партия стои монолитно зад тях. Имаме институционално посланичество от партията с трима представители – двама, от които заместник-председатели, както и уважаваният проф. Радослав Гайдарски. Заедно с тях доста социалисти – политици, общественици, интелектуалци. За нас няма подозрение, че Румен Радев е нашият президент “, сподели още евродепутатът от левицата.

Според Петър Витанов Борисов няма да взе участие непосредствено в президентската борба.

„ Борисов няма да е претендентът на ГЕРБ по една елементарна причина. Тогава ще стане доста очевидно зад кого застава болшинството български жители “, отговори Витанов на въпроса, дали е вероятен президентски конфликт за най-високия пост в страната.

Радев стои устойчиво и авторитетно и на интернационалната сцена, безапелационни са подкрепящите го.

„ Като българин не се срамя, че някой ще козирува пред европейските водачи, а те ще го тупат по рамото. Имаме човек, който най-малкото умее да комуникира на езика, на който се схващат всички политически водачи “, сподели още Витанов.

Представителят на левицата в Екологичен потенциал чака сполучлива акция за Българска социалистическа партия за парламентарните избори.

„ Българска социалистическа партия показва, че е партия със 130-годишна история, мина умерено през политическата стихия. Появяват се и изчезват непрекъснато нови партии и всевъзможни планове, само че Българска социалистическа партия е водеща политическа мощ поради опцията да взема решение проблемите на хората. Очаквам мощна и положителна акция и мощен резултат на левицата “, приключи Витанов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР