Ние не искаме да участваме на олимпийски принцип, искаме да

...
Ние не искаме да участваме на олимпийски принцип, искаме да
Коментари Харесай

Деян Николов: Проучванията ни сочат, че в София сме на балотаж с Васил Терзиев

„ Ние не желаеме да участваме на олимпийски принцип, желаеме да управляваме София и считаме, че можем. Това, което демонстрират нашите изследвания, е, че сме на балотаж с Васил Терзиев ”.

Това сподели в студиото на „ Здравей, България ” по Нова телевизия претендентът на „ Възраждане ” за кмет на София Деян Николов. Според статистиката претендентът на ПП-ДБ бил с едвам 4% преди този на " Възраждане ". 

„ Липсва правдивост във връзка с това по какъв начин се изразходват средствата на София. Градът е един от най-мръсните в страната ”, акцентира Николов. По думите му през годините са били направени и положителни неща за столицата и даде образец с метрото. „ За сметка на това доста огромна част от останалата инфраструктура изостана спрямо други градове ”, акцентира претендентът за кмет. 

Приоритет в програмата на „ Възраждане ” е да се спре презастрояването на София. Според Деян Николов обаче това не значи градът да спре да пораства – даже в противен случай. Той изясни, че столицата би трябвало да се разраства към периферията си. „ В „ Овча купел ” се строи 9-етажна постройка сред блоковете. Това можеше да бъде спряно, в случай че Наредбата за разстояние сред постройките беше малко по-агресивна ”, уточни кандидатът-кметът. По думите му, в случай че сходни терени се отчуждят, на тяхно место могат да се изградят детски площадки или градини. 

По отношение на паркирането в центъра на столицата Николов счита, че всеки човек би трябвало да има обезпечен безвъзмезден престой за една кола в зоната, в която живее. „ Оттам нататък би трябвало да се заплаща. Да имаш повече стикери от паркоместата явно е въпрос на корист ”, разяснява той. Според разбора на „ Възраждане ” цената за паркиране в центъра на София би трябвало да се усили с сред 2 и 3 пъти. Тези пари обаче щели да се влагат в спомагателни паркинги и да понижат цената на билета за градския превоз. Изчисленията сочат още, че с всеки лев по-скъпо паркиране в Синя и Зелена зони, цената на билета може да пада с 40 ст. 

Николов е безапелационен, че казусът с дефицита тук-там в столичните детски градини се дължи на „ чиста форма корупция ”. „ В София една детска градина има приблизително 8 групи. Това значи, че са ни нужни 30 детски градини. Могат да бъдат издигнати в границите на един мандат, в случай че се строят на пазарни цени. В момента една група излиза към милион и триста хиляди до 2 млн. лева Това е от 2 до 4 пъти по-скъпо от пазарната цена. Това е чиста форма корупция, комисионни и източване на бюджета ”, безапелационен е претендентът за кмет на „ Възраждане ”.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР