Ние живеем в новото нормално, което е непрекъснато променяща се

...
Ние живеем в новото нормално, което е непрекъснато променяща се
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Новото нормално е, че живеем в непрекъснато променящ се свят и трябва да се адаптираме

Ние живеем в новото обикновено, което е непрестанно изменяща се среда, и би трябвало да бъдем задоволително умни, гъвкави, съобразителни и производителни, с цел да се оправим с това както на равнище страна, на равнище Европейски съюз, по този начин и на самостоятелно равнище. Това сподели финансистът Левон Хампарцумян в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на " Фокус “. 

Процесът на преструктуриране на международната стопанска система, съкращаване на веригите за произвеждане и доставка стартират още преди КОВИД пандемията и войната в Украйна и не престават и сега, означи той.  

Федералният запас в Съединени американски щати, за разлика от Европейската централна банка, залага на по-рязко повдигане на лихвените проценти за по-бързо справяне с инфлацията, до момента в който централните банкери в Европа търсят внимателен баланс при покачването на лихвите. Фактор е задлъжнялостта на южните страни, които не биха си разрешили доста високи лихви. Зелените политики на Европа също способстват за по-високата инфлация, добави Хампарцумян. " За това доста не се приказва намерено, само че е нещо, което въздейства. След като цената на силата тук е доста по-висока, в сравнение с в Китай и Съединени американски щати, това не способства за конкурентоспособността на Европа “, уточни специалистът.  

Ако няма трагични шокове, като естествени бедствия, пандемии или огромни войни, Хампарцумян чака интервал на релативно високи лихвени равнища, само че едноцифрени. " Няма да ме учудят лихви от 5, 6, 7%. Има единствено един безусловно сигурен метод за битка с инфлацията – производството на повече артикули и услуги, които някой ще купи. Трябва да вървим в тази посока. Няма да е елементарно, може да чакаме релативно дълъг интервал на такива едноцифрени лихви “, предвижда той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР