Ние изпълняваме стриктно договорните си ангажименти по дългосрочния договор с

...
Ние изпълняваме стриктно договорните си ангажименти по дългосрочния договор с
Коментари Харесай

Златева: Всеки ден "Булгаргаз" праща заявка на "Газпром" и получава нулеви стойности

Ние изпълняваме прецизно договорните си задължения по дълготрайния контракт с " Газпром ". Комуникацията върви на оперативно равнище. Всяка вечер пращаме поръчка към " Газпром " за количествата природен газ за идващия ден и получаваме удостоверение от тяхна страна с нулеви стойности ", сподели в студиото на новините на Нова телевизия.

Тя изясни, че това е част от осъществяването на контракта от българска страна, само че няма доказани количества от отсрещната. Плащане не е допустимо, тъй като " Булгаргаз " не е приел новите условия. Тя посочи, че това е цялата информация, която може да даде обществено, поради това, че може да има арбитражно дело.

 " Булгаргаз " изиска газът да поевтинее с 30% през октомври

Златева разгласи, че задачата е да се изчерпят всички благоприятни условия, с цел да се подсигуряват доставките на природен газ, а възобновяване на доставките от " Газпром " е една от вариантите. По думите ѝ сега се приготвя присъединяване на " Булгаргаз " на идните търгове за слотове на " Ревитуса " - гръцкия терминал за полутечен газ, както за интервала ноември-декември, по този начин и за цялата последваща година.

Днес Министерството на енергетиката разгласи, че държавният газов снабдител " Булгаргаз " изиска през октомври газът да поевтинее с 30%, откакто нарастването в цената на горивото за септември беше с 19%. Според Деница Златева това е резултат от напъните на компанията да обезпечи действителна диверсификация, в това число на сполучливо извършените транспарантни търгове, както и на решимостта на държавното управление да пусне в употреба интерконектора с Гърция от 1 октомври.

Малко по-късно някогашният финансов министър, че спадът в желаната цена за октомври в действителност се дължи на танкера, който държавното управление на Кирил Петков контракти малко преди да падне от власт.

" Цената през октомври включва един танкер, който сякаш беше доста безценен, само че разрешава цената да падне с 30%. Единственият въпрос, който остава е за какво се отказахме от другите 6 танкера, преди да сме обезпечили различни доставки на газ ", сподели Василев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР