Ние им пречим да крадат. Изборът на хората утре е

...
Ние им пречим да крадат. Изборът на хората утре е
Коментари Харесай

Асен Василев: ГЕРБ признаха за коалиция с ДПС

Ние им пречим да крадат. Изборът на хората на следващия ден е да гласоподават за ГЕРБ в коалиция с Движение за права и свободи или да гласоподават за нова България, в която парите ще стигат до хората. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

Според него, през вчерашния ден в студиото на „ Лице в лице “ Делян Добрев от ГЕРБ е признал, че готвят коалиция с Движение за права и свободи с един или повече така наречен „ златни пръсти “. Асен Василев подчерта, че в страната стои фундаменталният въпрос дали желаеме да градим стопанска система от латиноамерикански вид, каквато са развивали от ГЕРБ, или се стремим към европейска такава.

Управлението на ГЕРБ неравенствата в страната са се нараснали фрапантно, като се е стигнало досега, в който 1% от хората получават толкоз, колкото 40% от общото население. Василев увери, че Политическа партия ще развиват стопанската система на страната ни по европейски метод, което би означавало вложения в опазване на здравето и обучение. „ Така, че жителите да получат по-високи приходи и те да движат стопанската система напред и през ползване “, изясни той.

„ ГЕРБ видяха, че с тях няма да приказваме, че няма да позволим тези обири, които са правили, да бъдат заметени под килима. Тръгна Европейската прокуратура, ще тръгне Антикорупционната комисия, при съставяне на нов парламент, и всичко това ще бъде разследвано “, гарантира Асен Василев.

Той отговори на рецензиите към Политическа партия за бюджета. Василев ги опроверга с данни. „ Оставихме 1,5 милиарда остатък, 9,5 милиарда в хазната и признат бюджет с 230 гласа от общо 240, който планува недостиг в границите на Маастрихтските критерии “, уточни съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.

„ При нас пристигна на посещаване немският финансов министър през юни. Той сподели, че методът, по който водим обществените си финанси, „ може да въодушевява другите европейски страни “, включително и Германия “, напомни той.

Василев изясни още, че в България държавната администрация е доста скъпа. „ В Министерство на финансите приехме нов устав за 20% редуциране, служебният кабинет го анулира. Това не е инцидентно. Виждаме връщане към модела на Прехода и в който средствата на страната отиват при малцина доближени компании на властта “, добави той.

ТЕМА преди 7 часа 136 преди 8 часа 1795 преди 9 часа 2889
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР