Ние играем честно, с уважение и с достойнство, играем по

...
Ние играем честно, с уважение и с достойнство, играем по
Коментари Харесай

Преговорите с Фолксваген продължават

" Ние играем почтено, с почитание и с достолепие , играем по разпоредбите на процедурата такава, каквато " Фолксваген " през цялото време предоставиха. Стигнахме доста надалеч и научихме доста. " Toва съобщи президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев и ръководител на Управителния съвет на Автомобилния клъстер в България след среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет .

Плевнелиев уточни, че преговаряме с един стратегически вложител като " Фолксваген " , като договарянията не престават в идващите месеци и другите възможности са две - Турция и България . Всяка една от двете страни ще употребява своите благоприятни условия, с цел да наклони в една или друга изгода решението, уточни Плевневлиев.

Припомняме, предходната седмица немското профилирано издание " Аутомобилвохе ", представено от " Ройтерс ", заяви, че новият цех ще бъде ситуиран в Турция . По-късно обаче изданието на немския бизнес " Ханделсблат " опроверга информацията за взето дефинитивно решение .
 Решават дефинитивно за завода на Фолксваген през август
Решават дефинитивно за завода на Фолксваген през август

Надзорният съвет поддържа Турция, само че има проблем с правната сигурност…

Всеки един стратегически вложител от класата на " Фолксваген " няма да се остави да бъде подвластен от една страна и една локация , която надали не, след локален ред договаряния да се провали, посочи Плевнелиев.

Инвеститорът договаря с всяка една от двете страни, до момента в който реши , че ще продължи да договаря единствено с едната страна. Докато се подпише контракт, двете местоположения са дейни и имат своите шансове и не престават да работят , означи президентът.Когато се подпише контракт сред тръст на " Фолксваген " и Турция или и България, едвам тогава процедурата ще завърши. Ние имаме месеци работа пред нас, упорита работа на всички фронтове, до момента в който не се подпише контракт , сподели още Плевнелиев.

Той изрече признателност към държавното управление, тъй като в никакъв случай до момента един вложител не е получавал толкоз доста, колкото страната ни е предложила на " Фолксваген ". Никога до момента стотици хора от държавната администрация не са играли по подобен метод, че да стигнем до финала на едно такова съревнование .
 Плевнелиев зове Радев да стои настрани от немската инвестиция у нас
Плевнелиев зове Радев да стои настрани от немската инвестиция у нас

Той е смутен от " дълбоката непросветеност " на президента

Според Плевневлиев в случай че се съпоставя България с Турция, решението е по-скоро икономическо.

" Продължаваме напред, да се работи, да сътрудничим, отнасяме се с почитание, работим по разпоредбите. Искаме да стигнем надалеч ", акцентира президентът. Той се надява страната ни да се поздрави с доста стратегически резултати в доста посоки.

От своя страна изпълнителният шеф на Автомобилния клъстер Любомир Станиславов уточни, че автомобилният бранш е най-бързо развиващият се бранш. Той посочи, че автомобилната промишленост е във фаза революционни промени и единствено след 5-6 години това ще бъде една друга промишленост и огромните производители ще бъдат повече софтуерни компании, в сравнение с компании за машиностроене. " Ясно е и по какъв начин ще наподобява автомобилът на бъдещето. Той ще бъде самостоятелен и електрически ", означи Станиславов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР