„Ние говорим за конституционни промени от три години. От ПП-ДБ

...
„Ние говорим за конституционни промени от три години. От ПП-ДБ
Коментари Харесай

Костадинов: От ПП-ДБ представят нашите идеи за конституционни промени за свои

„ Ние приказваме за конституционни промени от три години. От ПП-ДБ показват нашите хрумвания за свои “. Това съобщи пред БТВ ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

По думите му, едно от предложенията на неговата партия било да отпадне институцията основен прокурор и неговите функционалности да поеме министърът на правораздаването.

„ При нас на този стадий е рисково при липса на действително разделяне на управляващите, само че би трябвало да мислим с наклонност България да стане естествена, развита институционална народна власт. Сега е колония с олигархичен модел на ръководство “, сподели Костадинов.

Той подсети, че за започване на конституционна промяна са нужни 180 гласа, а освен 160. Има втори тур със 160 гласа, само че чак след 5-6 месеца, които допуска закъснение, уточни Костадинов.

Лидерът на „ Възраждане “ дефинира планът на Движение за права и свободи за промени в Конституцията като рисков.

„ Искат да се отстрани условието за липса на двойно поданство за висша държавна позиция – народен представител, министър, министър-председател, президент. Това е опасност за националната сигурност “, аргументира се Костадинов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР