Ние днес дадохме сигнал на институциите, от които зависи приемането

...
Ние днес дадохме сигнал на институциите, от които зависи приемането
Коментари Харесай

Петър Витанов за Novini.bg: Готови сме за Шенген, не съм оптимист за съставяне на правителство

Ние през днешния ден дадохме сигнал на институциите, от които зависи приемането на България и Румъния в Шенген. Единствената институция, където има проблем, това е Съветът на Европейски Съюз, където има една-две страни, които имат избрани възражения и запаси по отношение на приемането. Ние им казахме, че по този метод повече не може, че 11 години България и Румъния са приели всички правила, изпълнили са всички механически параметри и критерии, което значи, че не можем да бъдем държани повече на открито. Става дума за 26 млн. европейски жители. Това съобщи евродепутатът от Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее пред.

„ Има доста ясни правила, по които една страна бива одобрявана в шенгенското пространство. Те са свързани сигурно на границите (въздушните, сухопътните, морските), с избран вид полицейско съдействие, със шенгенската осведомителна система и боравенето с нея оперативно, със съблюдаване на всички системи, свързани със отбраната на персоналните данни. Всичко това, България и Румъния са го постигнали още преди 11 години. Няма потребност нито от нови оценки или преоценки, тъй че това е един сигнал от тази институция, че България и Румъния би трябвало да се употребяват от всичките права на участието си, а точно свободното придвижване. Ние не можем да сътворяваме второкласен свободно напредване сред хората, и се надявам този сигнал да бъде чут от Съвета. Знам, че и българското държавно управление сега работи доста интензивно да убеди единствено Нидерландия, която има някакви запаси, и председателството на Съветът на Европейски Съюз, което е в Чехия, при започване на декември да разгласи, че България и Румъния могат да бъдат пълноправни членове на това пространство “, акцентира той.

Какво ще ни донесе участието в Шенген?

На въпрос какво ще значи това участие за всеки един от нас, Витанов даде образец: „ Ако живеете в Русе се чака ТИР-овете, които са стигнали до центъра на града и основават заплаха от пътни произшествия, поради които русенци дишат още по-гнусен въздух, заради големите опашки, които са на моста, да намалеят доста. Това ще значи, че всички които желаят да вървят на отмора в Гърция през лятото, няма да им се постанова да висят по 10 часа на границата или по едно денонощие. Това значи, че водачите на тежкотоварни коли, които чакат на границата, с цел да превозят една или друга стока, няма да висят като сополи по границата, което значи по-бързо напредване, икономисване на редица разноски – от гориво през време, през трудови хонорари на хората, които стоят по границата. Тоест има икономическа изгода и доста по-голямо улеснение. Оставете материалната страна, доста е значимо да съхраним доверието си в тези институции, тъй като в случай че това не се случи нематериалната вреда ще е доста по-голяма – хората стопират да имат вяра в институциите и справедливостта им. Има ясни правила, според които би трябвало да сме вътре – точка. Това ще рефлектира в един свят, изпълнен с агитация в изискванията на война. Ние имаме потребност от доста по-висока степен на интеграция. Да оставиш две страни извън, по неизвестно какви критерии и правила, това би довело в намаляването на доверието в Европейски Съюз и сега, в който Европа би трябвало да е единна, да забиеш следващ чеп сред страните-членки “, изясни Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

" Утре в Европейска комисия гласуваме по две досиета, които са тясно свързани с превоза. Целта на политиките на Европейска комисия в последните години е ориентирана към това да живеем в един по-чист континент. Всички си даваме сметка поради климатичните промени, че по този начин повече не може. Заради безводието на Лоара стопираха половината нуклеарни реактори на Франция, няма с какво да се охлаждат. Заради безводието по Рейн спря цялата речна търговия. Баржите се товареха по-малко и цената на превоза се увеличи и всяка една стока стана по-скъпа. Виждаме климатичните промени до какво водят. Така че от една страна е стремежът да заживеем на една по-чиста планета, само че от друга е войната. Тя ни демонстрира, че просперитетът на Европа се дължи на евтините запаси от Русия, и тъй като към този момент ги няма, би трябвало да имаме самостоятелни енергийни източници, които да запазят просперитета на Европа. Така че и за една самостоятелна стопанска система и енергетика също е значимо “, акцентира евродепутатът.

Ще има ли държавно управление?

По мотив откриването на 48-то Народно събрание и дали би просъществувала възможна коалиция, Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее съобщи:

„ Не съм оптимист за сформиране на държавно управление. Предвид обстоятелството, че се отклонява публичното внимание от в действителност значимите неща, като съставянето на държавно управление, аз оставам черноглед. Не виждам по какъв начин в актуалната обстановка политическите партии могат да намерят съгласие между тях. По-скоро не чакам да се сформира стабилно държавно управление. Да, несъмнено ръководител на Народно събрание ще се избере, Народното събрание би трябвало да действа, тъй като има едни 20-на закона, които са свързани с опцията да употребяваме парите от Плана за възобновяване и резистентност, да има доста неща, които един парламент би трябвало да направи. Така че чакам неговата работа да бъде удължена, само че на мен ми наподобява, че няма да има държавно управление “, предвижда той.

За обстановката в Българска социалистическа партия

„ в актуалната обстановка, бидейки пета политическа мощ, може да служи единствено като патерица на непознато ръководство и с това няма по какъв начин да се примирим. Затова желаеме някои неща да се трансформират в партията. Това е и разбирането на по-голяма част на нашите членове и симпатизанти. За всички е ясно, че в случай че се промени управлението, в случай че се трансформират посланията, в случай че се отвори организационно тази партия, в случай че се организира една съдружна политика да се сплоти всичко ляво, всичко зелено – от социал либерали до комунисти, идващият път може да е първа на изборите. Това и те го знаят “, сподели още Витанов.

По материала работиха Мая Йорданова и Галя Георгиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР