Ние държим политическата система да излъчи редовно правителство, да носи

...
Ние държим политическата система да излъчи редовно правителство, да носи
Коментари Харесай

Борисов призна защо не е номиниран за премиер

„ Ние държим политическата система да излъчи постоянно държавно управление, да носи отговорност ”, разяснява в Стара Загора водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.

Според него трети мандат за сформиране на кабинет е извънредно опасен, тъй като не се знае президентът на кого ще го даде.
-->
„ Тези, които не дойдат в този момент на диалози за държавно управление, няма по какъв начин да чакат ние да отидем ”, съобщи Борисов.

Той описа, че са имали два разновидността за претендент за министър председател - чисто партийна номинация, което е щяло да се одобри като бламиране на първия мандат. Вторият вид - неоспорим цивилен претендент, е предпочетен, тъй като ГЕРБ и техните гласоподаватели желаят да има постоянно държавно управление, а не става въпрос за боязън, каквито мнения има.

„ Ако се сумира времето на служебното държавно управление, президентът Радев е и министър председател към този момент 1-2 години ”, добави водачът на ГЕРБ.

Борисов акцентира, че самият той е направил крачка обратно.

„ Депутатите бяха доста срещу, само че сутринта ГЕРБ и Съюз на демократичните сили взехме решение, че това е по-правилното за страната, за излаз от тази политическа рецесия ”, разкри Борисов и изясни, че, в случай че има избори през март, обстановката ще е почти същата и може да предвижда нови избори през май.

„ Затова предприехме вид за една безспорна, гражданска кандидатура, надалеч от нас, допускам и от другите, потвърден интелигентен, съумял човек, с гражданска позиция, родолюбец, потвърден като обучение, познание и умеене, връх в своята кариера и в края на краищата той се съгласи, че не можем да се явяваме единствено като коментатори в политиката ”, разказа водачът на ГЕРБ претендента на ГЕРБ за министър председател Николай Габровски.

Това, съгласно Борисов, е метод да бъдат привлечени фактически образовани хора да оказват помощ в този момент на политическата класа. И акцентира, че Николай Габровски има цялостната независимост самичък да подбере хората, с които би работил в държавно управление.

На локалните избори следващата година ГЕРБ ще издигне не актуалните, а други претенденти за кметове на градове като София, Пловдив, Бургас.

„ Те към този момент се изморяват. Ето го, Митко Николов на Бургас - отличен кмет, само че към този момент 16 години е на поста. Има някаква отмалялост, която се натрупва ”, разяснява още Борисов

Източник: БТА, БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР