Нидерландското правителство заяви в събота, че ще затвори консулството си

...
Нидерландското правителство заяви в събота, че ще затвори консулството си
Коментари Харесай

Нидерландия сви посолството на Русия, за да не вкарва шпиони

Нидерландското държавно управление съобщи в събота, че ще затвори консулството си в Санкт Петербург и че ще ограничи броя на съветските дипломати, позволени в съветското посолство в Хага.

" Русия продължава да се пробва скрито да вкара разследващи сътрудници в Нидерландия под прикритието на дипломацията. Ние не можем и няма да позволим това ", сподели в изказване външният министър Вопке Хоекстра. " В същото време Русия отхвърля визи на холандски дипломати, които биха работили в консулството в Санкт Петербург или посолството в Москва ", добави той.

В Москва съветското външно министерство съобщи, че ще отговори на този ход, заяви организация новинарската организация РИА.

Хага заяви, че е решила да ограничи броя на дипломатите в съветското посолство в града, с цел да подхожда на броя на тези в холандското посолство в Москва. " Редица дипломати затова ще би трябвало да изоставен страната в границите на две седмици ", се споделя в изказване на министерството на външните работи, без да се показва съответен брой.

Нидерландия също по този начин подреди съветското комерсиално посланичество в Амстердам да затвори не по-късно от вторник.

Руското посолство към този момент заяви, че от 20 февруари, понеделник, стопира да одобряват гости с предварителна регистрация (с изключение на издаването на паспорти) и се приключва приемът без записване в лист във връзка заявки по пенсионни въпроси и издаване на удостоверения за завръщане в Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР