Нидерландското правителство започна кампания за ограничаване на продължителността на къпането

...
Нидерландското правителство започна кампания за ограничаване на продължителността на къпането
Коментари Харесай

В Нидерландия карат хората да пестят енергия като ограничат къпането до 5 минути

Нидерландското държавно управление стартира акция за ограничение на продължителността на къпането до пет минути, само че, както оповестява „ Уолстрийт Джърнал “, не всички са подготвени да одобряват рестриктивните мерки.

Карла Дженерал, жителка на Нордвейк, прекарвала 15 минути под душа, само че младият ѝ мъж, който взема леден душ за минута и половина, не можел да разбере това разсипничество и ѝ купил петминутен песъчлив часовник.

Сега, написа вестникът, държавното управление на Нидерландия се пробва да убеди жителката на Нордвейк, 37-годишна шефка на онлайн магазин, и други като нея да пестят топла вода. Както отбелязва вестникът, повишението на сметките за сила и вероятният дефицит се оказват задоволителна мотивация. " Сега вземам душ за пет минути ", споделя Дженерал и прибавя, че е понижила броя на къпанията до едно на месец.

В североизточна нидерландска провинция локалните управляващи раздават на жителите си таймери, с цел да ги насърчат да пестят пари по същия метод, по който го е направил приятелят на Дженерал.

Музикалната журналистка от Амстердам Теа Деркс споделя, че постоянно се е опитвала да лимитира потреблението на сила. Например, тя взема душ единствено един път седмично за не повече от пет минути, а през останалите дни просто се търка с мокра гъба. 58-годишната жена, която употребява велосипед като главно средство за напредване, съобщи, че честите душове са " безусловно ненужни ". Освен това, с цел да пести сила, Деркс употребява електрическа кана за миене на чинии, вместо да употребява гореща вода от водопровода.

В същото време ученият Рейнт Ян Ренес, който поучава националното държавно управление по какъв начин да накара хората да пестят сила, споделя, че жителите обичат да пестят пари и се грижат за околната среда, само че са скептични към настояванията на държавното управление и нормално не вършат персонални жертви без основателна причина.

" За някои душът остава свещено място ", показва Мейндерт Бурсма, 23-годишен студент, който е угрижен за климата и по тази причина избира да пътува до Гърция с трен, с цел да избегне излъчванията, свързани с пътуването със аероплан, само че все пак няма желание да понижава времето за къпане. За да се понижи зависимостта от изкопаемите горива, той съобщи, че потреблението на сила би трябвало да бъде понижено " в главните браншове ".

25-годишната жителка на Амстердам Релинда ван Доррестейн се оплаква, че пет минути са незадоволителни за естествен душ. Според нея, когато остава при родителите си, тя се " бунтува ": татко ѝ има " шестминутен таймер за душ ", който тя преднамерено завърта два пъти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР