Нидерландското правителство изглежда малко вероятно да направи каквито и да

...
Нидерландското правителство изглежда малко вероятно да направи каквито и да
Коментари Харесай

Затварят 600 ферми за добитък в Нидерландия въпреки протестите

Нидерландското държавно управление наподобява малко евентуално да направи каквито и да е взаимни отстъпки макар продължаващите митинги на фермери против екологичните разпореждания, съгласно назначен от страната медиатор, който сподели, че стотици ферми ще би трябвало да затворят, оповестява Българска телеграфна агенция.

Правителството би трябвало да работи допустимо най-скоро и да изкупи най-големите замърсители, с цел да понижи азотните излъчвания с 50 % до 2030 година, означи медиаторът Йохан Ремкес.

Той добави, че сред 500 и 600 огромни животновъдни ферми, които се намират покрай застрашени региони, ще би трябвало да затворят.

Ремкес беше нает от държавното управление да посредничи на фона на все по-яростните митинги на фермерите. През лятото те блокираха придвижването, като построиха бариери по пътищата и в някои случаи подпалиха блокади.

Медиаторът Ремкес показа отчета си след осъществяване на десетки срещи със забърканите страни.

Нидерландия би трябвало доста да понижи азотните излъчвания, съгласно решение на Върховния съд. Това може да докара до затварянето на към 30 % от животновъдните ферми - едни от най-големите замърсители, демонстрират калкулации на държавното управление.

Ремкес обаче прикани за решения, съобразени с съответната обстановка в засегнатите райони. Той също по този начин означи, че и други замърсители, като индустрията и превоза, са принудени да понижат своите излъчвания.

Докладът му приканва за великодушни обезщетения за фермерите, които би трябвало да се откажат от фермите си.

Правителството в този момент разисква идващите стъпки, като решение по отношение на екологичните разпореждания се чака преди края на октомври.

В Нидерландия има към 53 000 ферми, което прави страната един от най-големите експортьори на селскостопански артикули в света.

Миналата година размерът на износа доближи към 105 милиарда евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР