Нидерландският премиер Марк Рюте изрази по време на среща с

...
Нидерландският премиер Марк Рюте изрази по време на среща с
Коментари Харесай

Премиерът на Нидерландия планира да изпрати „Пейтриът” на Украйна

Нидерландският министър председател Марк Рюте изрази по време на среща с президента Джо Байдън " желанието си " да последва Германия в доставката на създадени в Съединени американски щати ракети за противовъздушна защита „ Пейтриът ” за Украйна.

" Имаме желание да се присъединим към това, което вършиме с Германия по плана " Пейтриътс ", системата за противовъздушна защита. Смятам, че това е значимо и ние се присъединихме към него ", сподели Рюте на Байдън в Белия дом, като добави, че е разискал това тази заран с немския канцлер Олаф Шолц.

На 5 януари Германия разгласи, че следва Съединените щати в изпращането на една от модерните батареи за противоракетна защита в Украйна.

Рюте изрази своята съпричастност по отношение на съветската ракетна офанзива против град Днипро, като съобщи че ужасяващите фрагменти от нещастието " още повече ускоряват решимостта ни да останем с Украйна ".

Байдън похвали приноса на Нидерландия към ръководения от Съединени американски щати западен алианс, подкрепящ Украйна против съветската инвазия, и съобщи: " Русия продължава да работи по способи, които са съвсем немислими. " /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР