Нидерландските власти на летище Схипхол откриха пътник без билет, скрит

...
Нидерландските власти на летище Схипхол откриха пътник без билет, скрит
Коментари Харесай

Гратисчия оцеля след 11 часов полет от Африка до Европа в колесника на самолет

Нидерландските управляващи на летище " Схипхол " откриха пасажер без билет, прикрит в предния колесник на аероплан, дошъл от Южна Африка. Колкото и необикновено да звучи, той е претърпял 11-часовото пътешестване в тези много неподходящи условия.

Самолетът, пътуващ от Йоханесбург, е направил междинно кацане в Найроби, Кения. Най-вероятно точно тук 22-годишният гратисчия (и необикновен късметлия) се е скрил в колесника.

Въпреки че това не е първият човек, който се скрива в колесника и претърпява сходно рисково странствуване, рисковете са в действителност високи. Без изолацията и херметизацията на кабините, телата ни са изложени на температури от -51 градуса по Целзий.

Освен това атмосферното налягане на височините, на които пътуват самолетите, е сред 1/3 и ¼ от това, което изпитваме на морското ниво. Това от своя страна може да докара до хипоксия или невисок банкет на О2. Съществуват много страховити истории за хора, които поемат този риск, само че не оцеляват. Така да вземем за пример през 2019 година замръзналото тяло на човек, който става жертва на сходна смъртоносна композиция, пада от аероплан, подготвящ се да кацне на летище „ Хитроу “, в градина в Лондон.

Гратисчията получава леговище и е прегледан на място от граничната полиция на Нидерландия. Те сполучливо подвигат телесната му температура до по-безопасни стойности и откакто се твърдят, че е в схващане, му задават няколко въпроса. Впоследствие мъжът е трансфериран в болница. В момента Нидерландските управляващи се пробват да открият от кое място тъкмо идва мъжът и дали не става дума за трафик на мигранти.

Статистиката на Федерална авиационна организация на САЩ показва, че от 1947 година насам са регистрирани 126 случая на гратисчии, които се пробват да се качат на аероплан. 77 % от тях умират. Реалните числа обаче евентуално са много по-високи.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР