Нидерландски гражданин, шофирал след употреба на кокаин и опитал да

...
Нидерландски гражданин, шофирал след употреба на кокаин и опитал да
Коментари Харесай

Надрусан нидерландец се опита да прекара през граница 6 килограма хашиш

Нидерландски жител, карал след приложимост на кокаин и опитал да внесе в страната 6 кг хашиш, задържаха гранични служители на реда на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Капитан Андреево “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Лекият автомобил с двама нидерландски жители идва на пункта на 1 август към 14:30 часа. Граничните служители на реда вършат щателна инспекция на колата, при която откриват в кухините на двете задни порти общо 121 пресовани пакета, облепени с фолио. Установено е, че 120 от тях - с общо тегло 6 кг, съдържат вещество, реагиращо на полеви наркотест за хашиш. В другия пакет служителите на реда откриват 530 гр вещество, реагиращо на кокаин.

На лидера е осъществен тест с техническо средство за приложимост на наркотични субстанции, като уредът отчел позитивен резултат за кокаин. Двамата непознати жители и наркотичните субстанции са арестувани в Граничното полицейско ръководство – Свиленград, където е формирано досъдебно произвеждане.

От Апелативната прокуратура в Пловдив оповестиха, че откритите в колата опиати са на обща стойност 130 700 лева

По делото се правят дейности по следствието. Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на него, оповестиха от държавното обвиняване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР