Нидерландия постигна инфарктна победа с 1:0 в гостуването си на

...
Нидерландия постигна инфарктна победа с 1:0 в гостуването си на
Коментари Харесай

С късен гол в края на мача Нидерландия се доближи до Евро 2024

Нидерландия реализира инфарктна победа с 1:0 в гостуването си на Гърция от група В на европейските квалификации. Лалетата изковаха триумфа с гол от дузпа в 3-тата минута на добавеното време, а създател на победния гол бе Върджил ван Дайк. Това бе извънредно нужна победа за гостите, които се изравниха по точки със своя противник и към този момент са в по-добра позиция за класиране на финалите в Германия.

Нидерландия можеше да поведе още в 28-ата минута, когато получи дузпа, само че ударът на Ваут Вегхорст бе избавен от Одисеас Влаходимос. След това и двата отбора имаха своите шансове, само че същинската драма настъпи в края на мача. Дензъл Дъмфрис бе съборен в наказателното поле и съдията уточни за повторно бялата точка. Този път Ван Дайк се нае с осъществяването на наказателния удар и бе прецизен за 0:1.
След това и домакините претендираха за нарушаване за дузпа в своя изгода, само че такава не бе отсъдена, а в това време гневният Густаво Пойет бе изпъден от аварийна пейка.

В последна сметка успеха отиде на сметката на Нидерландия. Отборът се изкачи на втората позиция в класирането с 12 точки, колкото има и Гърция, само че лалетата към този момент са с по-добри индикатори и мач по-малко, тъй че имат голямо преимущество.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР