Нидерландия официално е поискала от Европейската комисия допълнителна мисия за

...
Нидерландия официално е поискала от Европейската комисия допълнителна мисия за
Коментари Харесай

ЕК: Нидерландия официално поиска мисия в България заради Шенген

Нидерландия публично е поискала от Европейската комисия спомагателна задача за определяне на обстоятелства в България.

Това оповестиха от Европейска комисия в отговор на питане на Клуб Z.

Мисията е по отношение на желанието на България да влезе в Шенгенското прастранство за свободно придвижване. Нидерландия е една от двете страни членки, които се опълчват на приемането ни. Другата е Австрия.

От Брюксел не оповестиха повече детайлности за задачата. Преди месец нидерландският министър на имиграцията Ерик ван дер Бург съобщи за Клуб Z, че с изключение на задача страната му ще изиска и съвет от Европейска комисия, в случай че бъде открито че у нас върховенството на закона се ползва и работи.

На въпроса ни дали са подготвени да дадат съвет от Комисията дадоха следния отговор:

„ Европейска комисия счита, че и България, и Румъния извършват условията за пълноправно влизане в Шенген и изцяло го поддържат. Комисията ще продължи да оказва помощ за разговора сред засегнатите страни членки, с цел да подсигурява, че решение ще бъде взето допустимо най-бързо, в това число посредством образуване на задача за определяне на обстоятелства. “

В момента в Нидерландия има служебно държавно управление и то не може да вземе решение за влизането ни в Шенген, защото Народното събрание не му разрешава да го направи. Само след два дни – на 22 ноември, в Ниската земя ще се състоят предварителни парламентарни избори. Очакваните резултати обаче никак не са оптимистични за България, обявиха за Клуб Z нидерландските евродепутати София ин `т Велд и Йерун Ленаарс.

Според изследванията любимец е учредената едвам преди месеца партия Нов обществен контракт (НСД), ръководена от считания до неотдавна за новобранец Питер Омтзихт. Тази партия е дясноцентристка и е част от Европейската национална партия (ЕНП). Въпреси това обаче тя се опълчва на бъдещето разширение на Европейски Съюз.

НСД показва себе си като антисистемна партия и залага на положителното ръководство и обществената сигурност.

„ За Омтзихт целите са вътрешнополитически и надали можете да очаквате позитивно решение за Шенген “, разяснява  София ин `т Велд от демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ).

Част от тази група в Европейския парламент е и партията на досегашния Народната партия за независимост и народна власт (НПСД) на отиващия си нидерландски министър председател Марк Рюте. Боне към този момент обаче партията е срещу влизането на страната ви Шщенген.

Не е ясно каква ще бъде позицията на Християндемократическия зов (ХДА), която съгласно изследванията е доста покрай НСД, посочи Йерун Ленарс, който е неин член и народен представител от ЕНП. Нидерландските евродепутати от тази политическа група трансформираха позицията си и към този момент поддържат влизането на България. Но всичко зависи от това какво ще реши партията в Нидерландия. Ленаарс не се нае да предвижда.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР