Нидерландия и Аржентина излизат на Лусаил“ тази вечер в 21:00

...
Нидерландия и Аржентина излизат на Лусаил“ тази вечер в 21:00
Коментари Харесай

Кой ще надделее в класическата схватка между Нидерландия и Аржентина?

Нидерландия и Аржентина излизат на „ Лусаил “ довечера в 21:00 часа във втория 1/4-финален дуел от Мондиал 2022. Победителят от този типичен конфликт ще срещне на полуфиналите Бразилия или Хърватия.

Тимът на Луис ван Гаал стана първият четвъртфиналист в Катар, откакто без особени проблеми „ лалетата “ победиха с 3:1 Съединени американски щати в първия мач от елиминациите. Дензъл Дъмфрис имаше главен принос за този резултат, откакто първо асистира на Мемфис Депай (10’) и Дейли Блинд (45’) за идентични голове преди почивката, след това самичък осъществя третия в 81-вата минута. Пет минути преди третото попадение американците бяха понижили резултата посредством Хаджи Райт, само че футболистът на Интер умъртви очакванията им и разчисти пътя на своя тим към идната фаза.

Преди този мач Нидерландия се беше класирала за елиминациите, откакто приключи преди всичко в група „ А “. „ Лалетата “ победиха с по 2:0 Сенегал и домакините от Катар, а сред тези две срещи направиха 1:1 с Еквадор.

Нидерландците се класираха за 1/4-финалите за четвърти път в последните си пет участия на международни шампионати. Тимът на Луис ван Гаал е във впечатляваща серия от 19 следващи срещи без загуба във всички шампионат. Последното проваляне бе от Чехия на 1/8-финалите на Евро 2020.

Аржентина продължава да мечтае за първа международна купа от 1986 година, откакто " гаучосите " минаха 1/8-финалната фаза на Световното състезание в Катар, побеждавайки с 2:1 Австралия. Тимът на Лионел Скалони още веднъж изигра много удобен дуел, без да свети изключително, само че стигна до успеха с помощта на следващото попадение на Лионел Меси (35`) и гол на Хулиан Алварес (57`), пристигнал след груба неточност на вратаря на " кенгурата ". Този дуел по-скоро ще се запомни с няколко достижения, който огромната звезда на " албиселесте " записа. Това бе мач №1000 в кариерата на Меси, като в него той означи първия ги гол в елиминации на международни шампионати и в същото време изпревари именития Диего Марадона по попадения за Аржентина на международни футболни финали. Отборът на Австралия не направи нищо изключително запаметяващо се в този дуел, само че въпреки всичко стигна до влиятелен гол в 77-ата минута.

Това бе трета поредна победа на Аржентина в Катар, като с нея „ гаучосите “ позабравиха ужасния старт и загубата с 1:2 от Саудитска Арабия. След този мач Лео Меси и компания победиха поредно Мексико (2:0), Полша (2:0) и Австралия (2:1).

Последният път, когато Аржентина мина етапа на 1/4-финалите на международни шампионати, бе през 2014 година. Тогава „ албиселесте “ стигна до финала, само че загуби от Германия. Преди това аржентинците отпадаха на 1/4-финалите през 1998-а, 2006-а и 2010-а.

Играчите на Скалони са в серия от 13 следващи мача, в които съумяват да се разпишат, само че път аржентинците не означиха нито един гол в предходните три мача против Нидерландия. В последния от тях, който бе на полуфиналите на Мондиал 2014, Аржентина въпреки всичко стигна до успеха след осъществяване на дузпи.

От общо девет мача сред двата тима Нидерландия има четири триумфа, до момента в който Аржентина може да се похвали с едвам един подобен в постоянното време. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР