Нидерландия е готова да обучи наши пилоти да управляват F-16,

...
Нидерландия е готова да обучи наши пилоти да управляват F-16,
Коментари Харесай

Димитър Стоянов с уточнение: Холандски обучители, не изтребители са готови да ни дадат

Нидерландия е подготвена да образова наши водачи да ръководят F-16, само че не и да даде на България такива самолети в подмяна на нашите МиГ-29, в случай че бъдат дадени на Украйна. Това твърди служебният боен министър Димитър Стоянов след съвещанието на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел.

" Да, имах среща с министъра на защитата на Нидерландия. Това, което показват все още като подготвеност, е да оказват помощ с тренинга на наши водачи за F-16 " посочи той. Стоянов изясни, че през юни е изпратено писмо до кралството с въпрос дали може да даде изтребители. Но отговорът е бил, че няма такава опция.

От думите му стана ясно, че се планува МиГ-29 да останат на въоръжение до края на идната година. След това Стоянов е песимист обаче, че може да ги поддържаме в оперативна подготвеност.

България ще образова 60 украинци за военни санитари, сподели още военният министър. Страната ни ще взе участие и със състав, и с съоръжение за трениране на украински военни в границите на задачата на Европейски Съюз за военна помощ на Украйна, по време на която ще бъдат подготвени общо 15 000 украински военни.

Служебният министър на защитата добави, че към момента се обяснява какво тъкмо съоръжение ще даде страната ни.
ТЕМА преди 5 часа 433 преди 19 часа 1238 преди 19 часа 3028
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР