НФСБ ще направи всичко възможно да поправим, доколкото е възможно,

...
НФСБ ще направи всичко възможно да поправим, доколкото е възможно,
Коментари Харесай

Йордан Апостолов: НФСБ ще направи всичко възможно да поправи законопроекта за горивата

НФСБ ще направи всичко допустимо да изправим, доколкото е допустимо, признатия на първо четене законопроект за горивата, само че ще би трябвало да имаме и поддръжката от всички групи. Това съобщи в предаването „ Нещо повече “ депутатът от Обединени патриоти Йордан Апостолов, който имаше персонална среща с протестиращите дребни търговци на горива. Работата в комисията идната седмица ще бъде доста тежка, предвижда той.
„ Проблемът произтича от това, че фактически липсва законодателство в тази тенденция. Следва да има закон, който да урежда взаимоотношенията сред всички по веригата, които оферират, популяризират, създават артикули от петрол. За страдание, законът е недоизмислен, недоизкусурен. Работната група, която го е правила в Министерството на стопанската система, и към този миг подава разнопосочни сигнали. Самите наши сътрудници към този момент се объркват. Не може една работна група, заседавала няколко месеца с представители на разнообразни ведомства и министерства, да излъчи едно ясно обръщение във тип на протоколно решение, а в същия миг, когато потегли да се гледа законът всъщност, да се получават такива разнопосочни сигнали от самите участващи в групата, дори не разнопосочни, а цялостно отричане на това, което е гледано в групата. Имам поради институционалните представители “, разяснява Апостолов.

Според него браншът е обединен, само че той доста късно се е провел да направи асоциация, с която да пази своите ползи. По думите му в някаква част настояванията на сектора са основателни, само че към този момент е пропуснат срокът за вкарване на оферти за промени.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР