Независимо от вида бизнес, който управлявате, има много неща, които

...
Независимо от вида бизнес, който управлявате, има много неща, които
Коментари Харесай

8 начина за още по-силно онлайн присъствие през 2023 година

Независимо от типа бизнес, който управлявате, има доста неща, които можете да спечелите от мощно онлайн наличие: да повишите осведомеността за марката, да увеличите евентуалните клиенти и да увеличите продажбите. И тъй като се приближаваме към 2023 година, в тази обява ще разбираем някои значими неща, които всеки бизнес би трябвало да направи, с цел да усъвършенства своето онлайн наличие през идната година.

1. Създайте комфортен за потребителя и прелъстителен уебсайт 

Когато създавате впечатляващо онлайн наличие през 2023 година, смисъла на съществуването на уеб страница не може да бъде надценено. Вашият уеб страница може да улесни хората да схванат какво можете да им предложите. Освен това може да каже на хората повече за вашия работен развой, работно време, местонахождение, информация за контакт и доста други. 

Но не би трябвало просто да създавате уебсайт. Той би трябвало да бъде лесен за потребление и образно прелъстителен. Това е по този начин, тъй като упованията на потребителите в днешно време са високи. В резултат на това те няма да губят времето си в нискокачествен и сложен за навигиране уеб страница. Така че би трябвало да наемете услугите на опитни разработчици и дизайнери на уеб страници, с цел да сте сигурни, че вашият уебсайт дава отговор на нужния стандарт. 

2. Използвайте SEO 

Оптимизацията за търсачки (SEO) е цифрова маркетингова тактика за увеличение на видимостта на вашата марка в резултатите от търсенето. Ако вашият уеб страница се класира по-високо в резултатите от търсенето, повече хора ще могат да попаднат на вашата марка. Следователно SEO може да направи огромна разлика във вашето онлайн наличие. 

За да оптимизирате уеб страницата си за SEO през 2023 година, би трябвало да инвестирате в намирането на най-подходящите основни думи. След това използвайте основните думи по подобаващ и натурален метод във вашите заглавки, мета изложение, наличие на блогове, изявления в обществени медии и така нататък

Не би трябвало да забравяте трите най-важни аспекта на SEO, които са:
SEO на страницатаSEO отвън страницатаТехническо SEO
Когато се направи вярно, SEO ще ви помогне да достигнете до повече евентуални клиенти, като по този метод ще засилите вашето онлайн наличие.

3. Възползвайте се от локалните директории 

Въпреки че може да наподобява, че локалните директории са предопределени единствено за локални компании, всички компании могат да завоюват от тях. С помощта на директориите доста евентуални клиенти могат да ревизират вашия бизнес, без да посещават вашия уебсайт. Така че, до момента в който се пробвате да увеличите онлайн наличието на вашия бизнес, би трябвало да създадете профили в локални директории като Гугъл.

4. Инвестирайте в онлайн реклами 

Докато един бизнес може да се развива онлайн органично без реклами, онлайн рекламите могат да създадат работата по-лесна и по-бърза. Следователно, в случай че желаете да подобрите онлайн наличието на вашия бизнес, би трябвало да инвестирате в онлайн реклами. Фейсбук, Гугъл, YouTube и други платформи към този момент разрешават на потребителите да заплащат за реклами. Тези реклами ще показват вашите предложения, като подсигуряват, че повече хора ще знаят за вашия бизнес.

Онлайн рекламите са потребни за бизнеса по разнообразни способи. Първо, те могат да бъдат пригодени да дават отговор на вашата целева публика. Можете да употребявате възраст, ползи, местонахождение, пол, държание и други параметри, с цел да определите кой ще вижда рекламите. Второ, рекламите могат да бъдат направени в разнообразни формати като изображения, текстове, инфографики и видеоклипове.

5. Фокусирайте се единствено върху най-важните онлайн платформи 

Можете да изследвате голям брой платформи, когато става въпрос за повишение на имиджа на вашия бизнес онлайн. Трябва обаче да внимавате, защото наличието на няколко платформи може да не е от изгода за вашия бизнес. Като цяло ще би трябвало да отделите доста време за онлайн маркетинг на вашия бизнес посредством голям брой платформи. Това може да бъде много разсейващо и даже да ви попречи да оферирате качествени услуги и артикули на съществуващи клиенти.

В резултат на това би трябвало да се концентрирайте единствено върху най-важните платформи. Ако можете да увеличите оптимално потреблението на вашия уеб страница, имейли и три обществени медийни платформи, би трябвало да се концентрирате върху тях. Просто би трябвало да изберете най-хубавите платформи, които ще ви оказват помощ да извлечете максимума от вашето онлайн наличие.

6. Публикувайте поредно споделено и прочувствено съдържание 

Друг метод да подобрите онлайн наличието си е да публикувате наличие, което вашата публика може да споделя с другари. Споделяйки вашето наличие, то ще може да доближи до повече хора, като по този метод ще ускори вашето онлайн наличие. Въпреки това множеството консуматори ще споделят единствено наличие, което резонира с тях прочувствено. Така че основаването на прочувствено и споделяно наличие понякога на вашия уеб страница и страници в обществени медии е от първостепенно значение.

Вкарайте прочувствени изречения и думи във вашите заглавия, надписи, изявления в блогове и така нататък Добавете вълнуващи изображения, видеоклипове, статистика и емотикони към вашето наличие. Освен това можете непосредствено да насърчите читателите да споделят обявата ви.

7. Използвайте имейл маркетинг 

Въпреки че имейл маркетингът е едно от най-старите средства за цифров маркетинг, той към момента е от решаващо значение през днешния ден. Много интернет консуматори употребяват имейли и ревизират постоянно известията в пощенската си кутия. Според Optinmonster.com към 99% от потребителите на е-поща отварят своите имейли най-малко един път на ден. Така че, в случай че можете да се свържете със съществуващи и бъдещи клиенти посредством имейли, ще увеличите онлайн наличието си през 2023 година

За да оптимизирате имейл маркетинга, би трябвало да създадете имейл лист и да създадете неповторими тематики и наличие. Освен това би трябвало постоянно да изпращате имейли, само че не изпращайте спам на публиката си.

8. Обърнете внимание на посетител публикуването

Докато продължавате да търсите способи да подобрите онлайн наличието на вашия бизнес, не би трябвало да го ограничавате до вашите платформи. Например, публикуването като посетител може да бъде превъзходен метод да уведомите повече хора за вашия бизнес. Публикуването като посетител се отнася до процеса на основаване на блог обява в блога на друга платформа.

Трябва да добавите връзка към вашия уеб страница или блог в обявата в блога. Когато хората се ангажират с вашата обява на уеб страницата, те може да кликнат върху връзката и да посетят уеб страницата ви.

Когато избирате платформа за издание като посетител, уверете се, че става въпрос за платформа с огромна публика. Такава платформа ще ви разреши да достигнете до повече хора.

След като извършите всичко нагоре, би трябвало да следите напредъка на вашите старания с Гугъл Analytics, SEMrush, Ahrefs и така нататък Продължавайте да актуализирате тези неща, до момента в който не извършите задачата за възстановяване на онлайн наличието на вашия бизнес през 2023 година

Източник: Гаджура Константин за 

Превод и редакция: Нели Тодорова                                      
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР