Независимо от студа хиляди протестираха в Букурещ. Демонстрантите искаха оставката

...
Независимо от студа хиляди протестираха в Букурещ. Демонстрантите искаха оставката
Коментари Харесай

Пореден протест срещу корупцията в Румъния

Независимо от студа хиляди стачкуваха в Букурещ. Демонстрантите желаеха оставката на министъра на правораздаването, а мотив за новия митинг е желанието на правосъдния министър да уволни ръководителя на Националната дирекция за битка с корупцията.


Призиви за оставка и викания " Крадци ". Площадът на успеха в Букурещ още веднъж се трансформира в сцена на митинги против корупцията. Над 4 хиляди души участваха в демонстрацията поради отстраняването на Лаура Кьонеши е крачка обратно в битката с корупцията.

- Тук сме, с цел да протестираме против кражбите, против корупцията и тъй като обичаме Румъния.
Бивша баскетболистка, щерка на прокурор - тя е оглавила Националната дирекция за битка с корупцията. За четири години, откогато тя е на поста над 1200 души бяха поведени под отговорност. Независимо, че медиите я дефинираха като знак в битката с корупцията, правосъдният министър я упрекна в властническо държание, въвличане в каузи, нарушение на конституцията и нанасяне на вреди на имиджа на страната. В четвъртък той разгласи, че задейства процедура по отстраняването на Кьонеши.

Президентът на Румъния би трябвало да вземе окончателното решение дали тя да бъде отстранена. Държавният глава Клаус Йоханис дефинира отчета на правосъдния министър като " лишен от изясненост ".
 Протести в Румъния след отчета на правосъдния министър Протести в Румъния след отчета на правосъдния министър
В Румъния стачкуваха, откакто правосъдният министър съобщи, че е задействал процедура по премахване от служба на директорката на антикорупционн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР