Независимо от конвенцията от Монтрьо, България трябва да осигури възможност

...
Независимо от конвенцията от Монтрьо, България трябва да осигури възможност
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Многонационалната бойна група у нас трябва да прерасне в бригада

Независимо от конвенцията от Монтрьо, България би трябвало да обезпечи опция на нашите съдружници да ни оказват помощ за сигурността в Черноморския район с разследващи средства и средства за дейно влияние като така наречен " кинетични средства ". Това съобщи министърът на защитата проф. Тодор Тагарев, който взе участие в среща с военните ни аташета, на която участваха министър председателят Николай Денков, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и ръководителят на Служба военно разузнаване бригаден военачалник Венелин Венев, съобщи Българска национална телевизия.
 
Конвенцията от Монтрьо не разрешава престоя на военни кораби на нечерноморски страни за повече от 21 дни в Черно море. Според министъра на защитата България би трябвало дейно да обезпечи предно разполагане на нашите съдружници на наша територия, а многонационалната бойна група да прерасне в бригада.
 
Той е допълнил, че страната ни е получила самопризнание от съдружниците за подготовката на морски експерти за Украйна. Посочил е още, че разликата сред актуалното и предходното държавно управление е не толкоз в това, което предоставяме като помощ към Киев, а в метода на говорене.
 
В последните години България издава смесени сигнали към нашите сътрудници в НАТО и Европейски Съюз, е показал примиерът Николай Денков. По думите му, това е посяло разделяне в обществото и е проблем за националната сигурност.
 
" България няма тази опасност през днешния ден (каквато са имали Грузия и Украйна), тъй като е член на НАТО и Европейски Съюз и би трябвало да участваме в това партньорство. Поради корист с някои исторически обстоятелства, заради съзнателно основаване на напрежение и разделяне в обществото, ние към момента не се възползваме от опциите, които ни дава присъединяване в тези два мощни съюза ”, е декларирал Денков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР