Независимо кой колко мраза е натрупал в политически план, време

...
Независимо кой колко мраза е натрупал в политически план, време
Коментари Харесай

Журналист: Има шанс ГЕРБ да направи правителство, но то няма да издържи дълго и пак ще ходим на предсрочен вот

Независимо кой какъв брой мраза е натрупал в политически проект, време е да забележим народен разговор за ръководството на страната. Това не е диалог в някой столичен мол, не по метода, по който Слави Трифонов имитираше някакви съвещания, а здрав, градивен разговор в Народното събрание. 

Това разяснява пред Нова тв юристът Борислав Цеков. 

Надявам се, че първият на изборите ще предложи държавната формула, както би трябвало да бъде. Всякакви други хрумвания за държавно управление на малцинството и така нататък са чист инфантилизъм. Естествено, най-близко до мозъка е да се направи някакво програмно държавно управление, експертно с необятна парламентарна поддръжка, т.е. да се отговори на публичното очакване. Но не това, което гледахме в предишния парламент - с някакви контактьори, равно отдалечени. Това е законен способ, само че не и в днешната обстановка. Изборателите желаят да видят вдишване на отговорност. В болшинството си те разпоредиха тази задача на ГЕРБ, уточни той.



Според мен в този парламент има по-висок късмет да забележим държавно управление. Причините за това са няколко. Първо, партиите се опасяват, че в случай че не осъществят мандат, ще бъдат упрекнати за този неуспех, разяснява журналистът Иво Инджов.

Освен това сякаш има някакъв консенсус сред партиите, че би трябвало да бъде прекъсната превъзходството на служебните държавни управления на президента Радев, без значение, че те си съществуват изцяло законно, а партиите са виновни за това, че Радев е претрупан с такава власт, уточни той.

На трето място - от през вчерашния ден откакто стана явен резултата на Възраждане, върви един разказ, че би трябвало да се обединят евроатлантическите сили, с цел да спрат възхода на националистите от Възраждане, въпреки че тази партия не е кой знае каква опасност. Възраждане сега притегля националистическите гласове от останалите по-отслабени обединения. Националистическия избор у нас е към 400-500 хиляди гласа. Няма някаква сериозна изненада, уточни той.

Според мен вероятността да се сформира държавно управление е дребна, само че въпреки всичко тя е по-голяма, в сравнение с в предишния парламент. То може да бъде формирано с мандата на ГЕРБ, само че то няма да издържи доста дълго и ще отидем към нови предварителни избори, разяснява журналистът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР