Независимо къде се намирате по света, да се насладите на

...
Независимо къде се намирате по света, да се насладите на
Коментари Харесай

По кое време вечерят европейците и какво?

Независимо къде се намирате по света, да се насладите на вечеря със фамилията и приятелите е превъзходен метод да се отпуснете след дълъг ден.

В другите страни обаче се вечеря по друго време, тъй че в случай че планирате да извършите вечерна резервация за 19:00 часа в Норвегия, може би би трябвало да помислите още веднъж.

Карта на „ нормалното време за вечеря в Европа “ се трансформира в същински шлагер в Reddit, откакто беше оповестена от консуматор на име u/kkaiOkkai.

Хората са шокирани от другите часове на хранене вечер - някои европейски народи сядат на масата още в 16:00 часа, до момента в който други го вършат чак в 21:30 часа, показва Independent.

В Норвегия и Финландия нормално се вечеря сред 16:00 и 17:00 часа. Храненето, известно още като middag, нормално се състои от богата яхния, като да вземем за пример Fårikål, или композиция от кюфтета и сос, наречена kjøttkaker.



В околните страни, като Швеция, Дания и Холандия, се любуват на вечеря след 17:00. Националното ядене на Швеция, фамозно в целия свят поради IKEA, са шведските кюфтета - köttbullar.

В Германия, Ирландия и Обединеното кралство вечер се сяда на масата сред 18:00 и 19:30 часа. Скорошно изследване пък открива, че шест от 10 британци ядат една и съща храна всеки ден.

Според картата множеството европейци вечерят сред 19:00 и 20:30 часа. Във Франция по това време хапват рататуй, а в Полша пироги.

В Италия и Гърция сядат на масата по-късно - от 20:00 до 21:00 часа, до момента в който в Португалия завършват с храненето до 22:00 часа. Италианците нормално стартират с антипасти, последвани от primi (паста), secondi (месо или риба) и dolci (десерт).



Испания оглавява листата на страните с най-късна вечеря - от 21.30 до 22.30 часа. Някои приписват това на сиестата, само че може би се дължи на обстоятелството, че испанците живеят в неверната часова зона през последните 70 години.

Според BBC страната би трябвало да е по Гринуичко време (GMT), само че поради комплицирана политическа история, датираща от Втората международна война, тя е по централноевропейско време (CET).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР