Независимо дали вие сте решили да прекратите брака си или

...
Независимо дали вие сте решили да прекратите брака си или
Коментари Харесай

Полезни съвети за всяка жена, която мисли за развод

Независимо дали вие сте решили да прекратите брака си или не, самата мисъл за бракоразвод може да бъде изнервяща и доста стресираща. Съжителството подсигурява, че сте свързани със брачна половинка си на по-дълбоко равнище. Това може да ви затрудни още повече да тръгнете по своя личен път. Може да изпитвате боязън от това, което ви чака. Но в случай че сте уверени, че най-хубавото решение за вас е разводът, то би трябвало да обмислите нещата добре. Преди да предприемете каквото и да е, би трябвало да сте сигурни, че няма да извършите неточност. Въпреки това, в случай че концепцията за бракоразвод е неделима част от вашето бъдеще, помислете по какъв начин тъкмо да извършите тази стъпка.

Ето няколко съвета, които могат да ви оказват помощ. С тях ще можете да обработите страстите си и законността на развода по по-организиран метод:

Започнете пътуването си към финансова непоклатимост.

Може да желаете да прекратите брака си, без значение от финансовото си положение. Ако обаче сте били подвластни от брачна половинка си в това отношение, няма по-добър миг да започнете да ставате финансово самостоятелни. Няма значение дали става дума за прехрана на себе си, на децата си или даже за следващо обучение. За да влезете в областта на работещите, би трябвало деликатно да планирате финансите си. Така че даже в случай че досегашният ви брачен партньор ви отреже от финансова поддръжка, би трябвало да можете да сте подготвени да се издържате. Проучете деликатно какво ще се случи с вашите финанси след раздялата. С какви средства ще разполагате, когато останете сами и ще можете ли да се справите с тази компликация? Преценете и възможната прехрана, в случай че имате общи деца, тъй като това е от значително значение, когато мислите за бракоразвод.

Поддържайте дневник с графика си за бракоразводните процедури.

Има доста администрация към законното анулиране на брака. Ще имате срещи с вашия юрист, крайни периоди за подаване на документи и даже визити в съда. Така че може да ви помогне да поддържате писмен запис, който ви споделя по какъв начин да планирате законността на прекратяването на брака си. Ако имате деца, може да има спомагателни срещи, с цел да се обсъдят споразуменията за настойничество. Това включва и следващи договорености, за срещите на родителите с децата или даже да се показа попечителството. Може да изпитвате неспокойствие от страсти в този миг, което е обикновено. Така че записването на значими дати може единствено да ви помогне да останете проведени през този изпитателен интервал. Постарайте се да не закъснявате за процедурите и да не пропускате срещи, тъй като това ще бъде единствено във ваша щета. Това ваше държание също ще се означи от правосъдните органи. То няма да попречи на самата процедура за бракоразвод. Но може да се окаже уверено за това кой ще завоюва настойничество върху децата ви.

Изключете обществените мрежи за известно време.

Във време, когато сте подложени на прочувствени разтърсвания, останете за малко офлайн. Последното нещо, което желаете да видите, са щастливите фамилии на вашите другари в обществените мрежи. Така че, бъдете малко деликатни по отношение на типа на информацията, която приемате. Само по този начин ще сте сигурни, че тя няма да се отрази отрицателно на психологичното ви здраве. Трябва също по този начин да се въздържате от обвинявания към брачна половинка си, че ви изневерява да вземем за пример. Не пишете статуси, които го упрекват за края на брака ви или го злепоставят по някакъв метод. Подобни изявления могат да бъдат избрани като клюка, когато влезете в съда за бракоразвод. Най-добре е да се откажете от обществените мрежи, до момента в който не разрешите проблемите в брака си или не решите да се разделите със брачна половинка си. Не забравяйте, че същинският живот е тук и в този момент, а не пред екрана на компютъра или телефона ви. Концентрирайте се върху по-важните неща, с цел да не се разсейвате ненужно. Когато подредите вярно целите си, тогава ще можете да се справите с сложната обстановка.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР