Независимо, че въпросът за живот навсякъде другаде освен Земята, е

...
Независимо, че въпросът за живот навсякъде другаде освен Земята, е
Коментари Харесай

Историческа Находка На Марс Дава Нови Надежди За Живот!

Независимо, че въпросът за живот на всички места другаде с изключение на Земята, е един от най-сериозните въпроси в науката, новите открития оферират изумителна опция за сходно съмнение, въпреки и без доказателства, защото водата се счита за съществена съставна част за живота.

Учените разясняват, че може да отнеме години, с цел да се ревизира дали в действителност има живи организми във водното езеро, което наподобява на езерата по ледниците на Земята. Може би с бъдеща задача, която ще пробие леда и ще вземе проби.

" Това е място на Марс, където има нещо, което най-вече наподобява на местообитание, място, където животът може да съществува ", изяснява планетарният академик Роберто Оросей от Националния институт по астрофизика в Италия, началник на проучването, оповестено в списание Science.

" Този тип среда не е тъкмо идеалната почивка, или място, където ще плува риба. Но има земни организми, които могат да оцелеят и да процъфтяват в сходна среда. На Земята има микроорганизми, способни да оцелеят даже в лед ", разяснява ученият.

Откритието е направено и посредством данни, събрани сред май 2012 и декември 2015 година с инсталация на борда на галактическият уред " Марс Експрес " на Европейската галактическа организация, която пуска радарни импулси, които проникват в повърхността на Марс и ледените шапки.

" Това ни лиши доста години и разбор на данните и се опитвахме да намерим добър способ, с цел да се уверим, че това, което следим, недвусмислено е течна вода ", добавя ученият и съавтор Енрико Фламини от Италианската галактическа организация.

Радарният профил на местоположението припомня този на езера под ледниците, намиращи се на Земята в Антарктика и Гренландия.

Марс доста от дълго време е бил по-топъл и по-влажен, имал е обилни водни тела, както се вижда от сухите езера и речните долини на повърхността му. Имаше известни признаци на течна вода понастоящем на Марс, в това число противоречиви доказателства за водната интензивност по марсиански скатове, само че не и доказателство за съществуването на течна вода.

Оросей разяснява, че водата в марсианското езеро е под естествената точка на заледяване, само че остава течна с помощта на високите равнища на соли. Той дефинира температурата на водата сред минус 10 градуса и минус 70 градуса по Целзий.

Остава да разберем дали ще намерим повече подводни водоеми или откритието е някакво изключения, прибавя Оросей.

Ако се открият други и съществува мрежа от езера под ледници, както на Земята, това може да значи, че течната вода е съществува милиони години или даже отпреди 3-1/2 милиарда години, когато Марс е бил по-гостоприемна планета.

Въпросът е дали някакви форми на живот, които биха могли да се развият от дълго време на Марс, са намерили метод да оцелеят до момента. " Никой не смее да предлага или допуска съществуването на по-сложна форма на живот ", разяснява Роберто Оросей
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР