Независимо че миналото лято, в разгара на антиправителствените протести, тогавашният

...
Независимо че миналото лято, в разгара на антиправителствените протести, тогавашният
Коментари Харесай

И без студения резерв, ТЕЦ-ът на Доган получава милиони от ЕСО

Независимо че предишното лято, в разгара на антиправителствените митинги, тогавашният министър председател Бойко Борисов отряза Топлоелектрическа централа " Варна " от заплащанията за леден запас, миналата на природен газ централа на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган е изкарала съвсем същите пари от страната и в идващите месеци на 2020 година, и в първите седем за 2021 година Плащанията от притежателя на мрежата високо напрежение – " Електроенергийния систематичен оператор " - не престават, само че за балансиране при остатък и три типа контролиране на мрежата – нагоре, надолу и третично.

За 2020 година ЕСО е платила на Топлоелектрическа централа " Варна " 20.789 млн. лева , а за седемте месеца на актуалната година – 12.430 млн. лева , сочат данните на преносния оператор, предоставени от служебния министър Андрей Живков в отговор на парламентарно запитване на депутатите от " Демократична България Стела Николова и Мартин Димитров .

По извоюваните търгове на ЕСО за готовността за проработи при поискване (т.нар. леден резерв) за интервала 1 януари – 31 декември 2020 година централата е получила 11.282 млн. лева Други 9.5 млн. лева , платени в останалите месеци на годината, са по услугите за балансиране на систематичната периодичност на електропреносната мрежа, с цел да се подсигурява търговията с електрическа енергия и включването на възобновимите енергийни източници при потребност. По тези услуги също се организират търгове и в тях са ТЕЦ-овете на Доган и на предприемача Христо Ковачки – " Бобов дол ".

За първите седем месеца на актуалната година централата на Доган е изкарала даже повече от услугите за балансиране, в сравнение с за същия интервал на предходната година от леден запас – 12.430 млн. лева

Данните на ЕСО за обсъжданите интервали демонстрират, че предходната година електроцентралата във Варна е произвела при стартирането ѝ за преносния оператор 463 021 МВтч, а за седемте месеца на 2021 година - 280 550 МВтч.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР