Независимият общински съветник Борис Бонев поиска в СОС оставката на

...
Независимият общински съветник Борис Бонев поиска в СОС оставката на
Коментари Харесай

Оставката на столичния зам.-кмет по екология поиска Борис Бонев

Независимият общински консултант Борис Бонев изиска в СОС оставката на зам.-кмета по екология поради неуспеха в Западен парк, оповестиха от " Спаси София ".
Това стана по време на извършено през днешния ден онлайн съвещание на Столичния общински съвет. На него зам.-кмета Христова изиска да бъде продължен срокът на Запис на заповед поради огромното закъснение на ремонта на Западен парк.
" При извършената полемика, стана ясно, че с изключение на искрено неуместните претекстове в отчета, част от тях са с погрешно наличие. За 2-годишното закъснение на ремонта, ръководещите упрекват ковид за закъснение на доставките на строителните материали ", пишат от Спаси София.
В същото време шефът на Дирекция " Зелена система " в Общината призна, че сходно закъснение няма, а е единствено хипотетично и хипотетично, въпреки и в претекстовете да е показано като приключен факт.
От Столична огромна община не съумяха да обяснят какво възпрепятстваше доставката на материалите през последните 2 години, нито по какъв начин през декември 2019 година, когато е подадена молбата за удължение към Министерство на регионалното развитие, ръководещите са знаели за сегашната здравна и икономическа рецесия.
" Г-жа Христова не пожела да даде каквито и да е доказателства, че изказванията в отчета са еярни. Няма отговор за какво препроектирането на арката на входа на Западен парк е спряло строителството в целия парк в границите на една година. Столичната община не може да се оправдава с неточности в плана, защото той е утвърден и координиран точно от страна на Общината ", съобщи Бонев.
Той сложи под подозрение и броя дни с неуместно за строителство време, поради които е приета голяма пролонгация към изпълнителя на обекта. " Към отчета няма приложена информация на Национален институт по метеорология и хидрология, стимулира се Бонев.
Той направи паралел, че от " Спаси София " са внесли формален сигнал към Прокуратурата, откакто установихме, че Столичната община непозволено е одобрила такава пролонгация и на изпълнителя на Графа. Ние приложихме фотоси, доказващи, че в такива дни на обекта навсякъде се е работило, т.е. отсрочката е неприемлива, съобщи Бонев.
Към настояванията за оставка на госпожа Христова се причислиха и други общински съветници от разнообразни партии. Те подлагаха на критика и обстоятелството, че зам.-кметът не присъстваше на съвещанието на СОС, с цел да отговори на заложените от съветниците въпроси, макар, че е вносител на отчета.
Към настояването за оставка на Христова той добави и поръчка за закупуване на цветя за 2,5 млн. лева по време на икономическа рецесия и изключително състояние. " Поръчката не е прекъсната, обратно на изказванието на ръководещите, а единствено е отсрочено отварянето на офертите. Почти тройното нарастване на средствата за цветя, когато основни инфраструктурни планове отпадат, е безусловно непотребен и голословен разход ", уверен е Борис Бонев от Спаси София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР