Независимият кандидат за кмет на район Лозенец“ Атанас Минев предвижда

...
Независимият кандидат за кмет на район Лозенец“ Атанас Минев предвижда
Коментари Харесай

Атанас Минев: Време е празникът на „Лозенец“ да стане истинско културно събитие

Независимият претендент за кмет на регион „ Лозенец “ Атанас Минев планува огромен годишен фестивал за жителите на региона като част от програмата му за развиване на културата в региона. Минев желае да развие и надгради тържествата във връзка празника на „ Лозенец “ – Спасовден.

„ Факт е, че до момента всяка година Общината отбелязва празника, само че някак си минава незабележимо и без необикновен интерес от жителите. Дори не съм уверен какъв брой хора знаят по кое време е празника на регион „ Лозенец “.Иска ми се да направя фестивал за хората, с цел да ги откъсна от ежедневните им проблеми и да имаме няколко дни на забавление и тържества. С екипа ми плануваме да изнесем тържествата на разнообразни местоположения в региона, където да се случват разнообразни културни начинания. Идеята е да е занимателно за всяка възраст “, сподели той.

Минев показа, че това не е нова концепция за него и екипа му и от години се пробват да се преборят с общинската администрация и да провеждат сходно събитие.

„ От години се опитваме да създадем сходна организация, разработихме план, който включва огромно събитие с известни музикални реализатори, разнообразни уъркшопи, танци, дегустация на разнообразни храни, защото този ден съответствува с празника на хлебарите и сладкарите, шампионати по шах и джаги, както и други спортни начинания. Също и вечерни безвъзмездни кино прожекции или спектакъл навън. Просто желая лозенчани да получат своя същински празник и няколко дни за развлечение и почивка. “

По мотив локациите, на които да се организират другите мероприятия Атанас Минев показа, че има съответни хрумвания като Банската градинка, Семинарията, пл. Журналист, Южният парк и несъмнено място в кв. „ Витоша “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР