Независимият депутат Радостин Василев обясни защо няма да подкрепи Димитър

...
Независимият депутат Радостин Василев обясни защо няма да подкрепи Димитър
Коментари Харесай

Радостин Василев с прогноза: Димитър Радев ще надживее Асен Василев в управлението на държавна институция

Независимият народен представител Радостин Василев изясни за какво няма да поддържа Димитър Радев за шеф на Българска народна банка. От парламентарната естрада той съобщи:

„ Аз няма да поддържа номинацията на господин Димитър Радев не поради някаква рецензия към професионалните му качества, а тъй като е номинация на ГЕРБ, а при мен и бъдещата ми партия това е лустрационна политика – твърда, във връзка с фрагменти, които в миналото са били в ГЕРБ и се надявам в бъдеще такава да е политиката и на страната.

Спомням си нещо доста забавно – преди една година фигурата на шефа на Българска народна банка скара тогава „ Продължаваме Промяната “ /ПП/ с „ ИТН “ /ИТН/. Тогава сътрудниците от Политическа партия имаха номанация – господин Гюров. Сега те нямат номинация, т.е. тяхната наведена позиция във връзка с ГЕРБ в тази сглобка, която от ден на ден омеква във връзка с Политическа партия е много сериозна и се декларира и през днешния ден. Те евентуално ще поддържат номинацията на ГЕРБ за шеф на Българска народна банка.

Тогава в действителност беше началото на края на едно държавно управление. Сега виждаме края на края на цяла една партия – Политическа партия за следващ път нямат номинация за върховен държавен пост и за следващ път ще предадат своите гласоподаватели. А преди една година се биеха за този пост с различен претендент на съдружен сътрудник, който в последна сметка им коства и ръководството, тъй като Слави Трифонов беше доста афектиран, че няма да е господин Каримански началник на Българска народна банка.

Преди 3 седмици доста необичайно изявление на Асен Василев. Той сподели, че изрично няма да поддържа номинация на ГЕРБ и господин Радев за гуверньор на Българска народна банка. Цитирам: „ Ще предложим фигура с висок статут в промишлеността. “ Не знам в коя промишленост има поради господин Василев. Аз чаках да предложи някой от фамилията на господин Лорер, тъй като те са с най-високия статут в промишлеността. Особено по предложение за намиране на работа, само че през днешния ден разбирам, че това ще е господин Радев.

В същото изявление господин Василев сподели, че нямат квота ГЕРБ в заместник-министрите в това държавно управление, само че господин Бойко Борисов една седмица по-късно го опроверга и сподели, че ГЕРБ имат във всички министерства свои заместник-министри като се изключи спортното, тъй като там Митко Илиев си е назначил своята доцентка, която му е дала дипломната работа и нямало към този момент квота за ГЕРБ. Така че господин Асен Василев още веднъж ни излъга, което не е нещо необичайно за него поради обстановката.

Вчера Димитър Радев попари една друга концепция на Асен Василев – да има двойно разплащане, кумулативно на двете единици в България и сподели, че това ще провокира повече негативи, в сравнение с позитиви и аз предвиждам, че техните взаимоотношения ще влязат в един трагичен процес, т.е. те няма да могат да се схванат, тъй като същинският началник на това държавно управление, същинският министър председател се споделя Асен Василев.

Но едно друго нещо мога да предвиждам – господин Димитър Радев, който през днешния ден ще бъде определен с гласовете на ПП-ДБ, прекомерно евентуално да е по този начин, ще надживее Асен Василев в ръководството на държавна институция. “

Последва имитация от страна на водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов : „ Г-н Василев, единствено една имитация желая да направя – доста внимавайте, когато говорите за лицето Лорер и семейство Лорер като цяло, тъй като допускам, че незабавно ще бъдете упрекнати в антисемитизъм. Всеки един, който си разреши да каже нещо, по адрес на някой от тези лица – незабавно – сигнал, ГДБОП, ДАНС, Прокуратура … войска нямаме. Значи няма какво да се тормозим, само че в действителност бъдете доста деликатен, тъй като това е свещената крава на българската народна власт или най-малко на ДБ-ПП. Бъдете деликатен! Ще станете и вие антисемит единствено, тъй като споменавате това име, както беше споделил отсам един от техните водачи – в отрицателна конотация, каквото и да значи това на български. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР