Независима експертиза, която беше направена след катастрофата с Лютви Местан,

...
Независима експертиза, която беше направена след катастрофата с Лютви Местан,
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Има редица нередности в участъка, където катастрофира Местан

Независима експертиза, която беше направена след злополуката с Лютви Местан, при която почина 6 -месечно бебе е направена от Института за пътна сигурност Сред констатациите са, че височината на знаците не дават отговор на условията, островчето също не дава отговор, няма и знаци за ограничаване на скоростта преди кръстовището. Има и още несъответствия, които ще влязат в отчета на специалистите.
Това заяви Богдан Милчев от Института за пътна сигурност в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Има проверяващи органи, които ще откриват виновността на водачите на двата автомобила, които участваха в пътния случай в неделя, нашата работа е да установим положението на пътния сектор, сподели още Милчев.

В България няма институция, която да изследва, пътната среда. Ние не разполагаме с ресурса и с техниката която имат наши сътрудници в други страни, ние сме доброволци, сподели още Милчев. По думите му сега АПИ споделя, че всичко дава отговор на условията и е в съгласие с КАТ. Според него в КАТ не работят такива експерти, които биха могли да създадат първокласен одит на пътната конюнктура – проектанти, инженери и други пътни експерти.

Според Милчев съгласуването за пригодността на пътищата би трябвало да става от инспектори по пътна сигурност, които да носят отговорност. Според специалиста спестяването на тротоарите на това островче са пари, които са отишли някъде. Ако имаше инспектор това нямаше да се случи. КАТ в никакъв случай не е глобила АПИ, сподели още Милчев.

Очаквам от новата държавна организация за пътна сигурност да направи нещо по въпроса.

Във връзка с бонус-малус системата Милчев съобщи още, че комисията за финансов контрол е отвратила хората. Новото управление не е показало никакъв интерес към плана направена от Института за пътна сигурност. " Минаха две седмици, няма реакция. 25 специалисти са работили повече от 4 месеца с цел да изготвят идея за бонус-малус системата. Системата би трябвало да планува човешките неточности ", сподели още Милчев и добави, че страната ни има потребност от самодейни институции.

" Когато се движите по една рискова система по пътя към кой се обръщате? Доставчика на транспортната система би трябвало да поеме отговорността за нашата сигурност ", сподели в края на диалога пътния експерт.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР