Незаконното сметище се намира на улица Дунав 17В началото на

...
Незаконното сметище се намира на улица Дунав 17В началото на
Коментари Харесай

Нерегламентирано сметище в Мартен задейства кмета и общински съветници

Незаконното бунище се намира на улица " Дунав " 17

В началото на месец октомври 2022 година ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев е бил сигнализиран от разтревожени жители, поданици на гр. Мартен, че на територията на града, на ул. „ Дунав “ №17, в посока река Дунав, се прави нерегламентирано изхвърляне на строителни боклуци. В тази връзка той е разговарял с кмета на кметство МартенДимо Тонев с оглед подпомагане от негова страна за прекратяване на тези дейности, оповестиха от Общинския съвет. 

На днешното 40-о съвещание на Общински съвет – Русе ръководителят на групата на „ Патриотите – Вътрешна македонска революционна организация “ Асен Даскалов срещна обществеността със сериозността на казуса. Беше показан и снимков материал, на който напълно ясно се виждат строителни и различен вид боклуци. След изявлението на Асен Даскалов, от трибуната на Общинския съвет кметът на Община Русе Пенчо Милков разпореди незабавна инспекция по случая.

Непосредствено след съвещанието през днешния ден Иво Пазарджиев посети гр. Мартен, където чиновници на Община Русе направиха инспекция на място в наличието на кмета на кметство МартенДимо Тонев.

Председателят на локалния парламент обръща внимание, че в годините обратно жителите на гр. Мартен нееднократно са ставали очевидци и са съобщавали, че на територията на града редовно се изхвърлят нерегламентирани строителни боклуци на посоченото място.

Предстои в утрешния ден да бъде сигнализирана Районна прокуратура – Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР