Незаконното лечебно заведение на “АЕЦ Козлодуй работи извън законаи това

...
Незаконното лечебно заведение на “АЕЦ Козлодуй работи извън законаи това
Коментари Харесай

Наталия Станчева по Дарик: Незаконното лечебно заведение на “АЕЦ Козлодуй” работи със знанието на всички контролни органи

" Незаконното лечебно заведение на “АЕЦ Козлодуй ” работи отвън законаи това се случва със знанието на всички контролни органи ",заяви здравната сестра Наталия Станчева в предаването " Кой Говори " по Дарик.

Програма “Достъп до информация ” и Асоциацията на европейските публицисти - България приканиха “АЕЦ Козлодуй ” ЕАД да се откаже от желае за половин милион лв., заведен против тяхна някогашна служителка и нейната майка.

Централата е завела иск за тази рекордна сума против гражданка, която посредством голям брой заявки за достъп до социална информация разкрива, че на територията на АЕЦ в нарушаване на закона действа поликлиника. Наталия Станчева, която е някогашна здравна сестра в централата, подава десетки заявки за достъп до социална информация, вследствие на които излиза наяве, че службата по трудова медицина към централата е превърната в нерегистриран Диагностично-консултативен център и нерегламентираноизвършва такива услуги на чиновниците.

Според Наталия Станчева,АЕЦ „ Козлодуй “ се занимава с противозаконна здравна активност, предлагайки медицински услуги против възнаграждение. Тя изрази загрижеността си, че контролните органи не реагират съответно на тези противозаконни практики: " Незаконното лечебно заведение работи отвън закона и това се случва със знанието на всички контролни органи и нищо не се подхваща ".

" Медицинското заведение продължава да действа, макар изказванията на АЕЦ „ Козлодуй “ за прекъсване на активността ".
Център, който предлага противоречиви медицински услуги
" Нарушенията се показват в доста точки. Двете изказвания наАЕЦ „ Козлодуй “ не отговорят на истината ", съобщи тя.

" В моменат АЕЦ разполога с здравните досиета на Министерство на вътрешните работи, тъй като и те минават прегледи в това противозаконното лечебно заведение ", допълнимедицинската сестра.

Станчева уточни, че в това нелегално лечебно заведение се правят медицински прегледи от медицински сестри, които не са квалифицирани за това.
" Когато сме заболели ние посещаваме доктор, а не здравна сестра "
" Моето уволняване стана, след катоаз отхвърлих да правя медицински прегледи, които са в компетенцията на лекарите, а другите медицински сестри не престават да ги правят, макар чене са в тяхната подготвеност ", описа тя.
" Медицинските сестри работят от името на лекарите "
" Не се установяват болесттите и част от служащите не престават да работят, в досието написа, че е изцяло здрав, а в действителност се е върнал от интервенция. Аз към момента се повеждам на работа, тормозя се, че могат да уволнят и мъжа ми ", посочи Станчева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР