Незаконно сметище от стари автомобилни гуми и строителни отпадъци беше

...
Незаконно сметище от стари автомобилни гуми и строителни отпадъци беше
Коментари Харесай

Откриха незаконно сметище от стари гуми и строителни отпадъци край Варна

Незаконно бунище от остарели автомобилни гуми и строителни боклуци беше намерено до предпазената околност “Побити камъни ” край Варна, предава

При направената инспекция от екоинспекцията е открито, че няма замърсяване на почвата. Мястото би трябвало да бъде почистено от притежателя на земята . Нерегламентираното бунище било намерено инцидентно от чиновници на Община Аксаково. И това става известно не е първият случай, когато тук се изхвърлят боклуци.



" Може би става дума за изхвърлени 3-4 камиона товарни с гуми.
Различен диаметър, товарни, лекотоварни коли. Освен това има и дребни количества строителни боклуци и опаковки ", сподели Красимира Дянкова, зам.-кмет на Община Аксаково

Замърсената територия е към 300 квадратни метра. И макар че е покрай основния път, мястото остава прикрито от гъста растителност, по тази причина и никой не е схванал по кое време и кой е изхвърлил отпадъците.

Освен голямото количество остарели гуми има изхвърлени пластмасови бутилки, хартия и дървесина. За някои от отпадъците проличава, че са тук от години . Собственик на земята е Държавното горско лесничейство.

Тъй като причинителя не е открит, горското няма да бъде глобено . Глобата за изхвърляне на боклуци на нерегламентирани места е до 1000 лв. за физически лица и до 4000 за юридически.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР