Незаконно разпространение на телевизионно съдържание от кабелен оператор предотвратиха при

...
Незаконно разпространение на телевизионно съдържание от кабелен оператор предотвратиха при
Коментари Харесай

ГДБОП с акция срещу кабеларка в Пловдив

Незаконно разпространяване на телевизионно наличие от кабелен оператор предотвратиха при спецоперацияслужители от дирекция „ Киберпрестъпност “от секторите БОП в Пловдив и Варна и с присъединяване на представители на Европол.

Реализацията на акцията е в границите на досъдебно произвеждане, формирано през 2020 година за осъществено закононарушение по член 172а от Наказателен кодекс, под управлението на Районна прокуратура – Пловдив.

В резултат на подхванатите дейности е пресечено даването на противозаконна кабелна телевизия от снабдител на интернет услуги, осъществяващ активността си на територията на Пловдивска област и във Варна.

Според събраните доказателства кабелният оператор е препредавал повече от три години до крайните си клиенти телевизионни стратегии, без нужното по закон единодушие на правоносителите и без да уведоми за тази си активност контролните държавни органи, както изисква законът. Предмет на доказване е също систематичното нарушение от оператора на правата върху обекти на авторското и сродните му права.Иззети са документи и цифрови устройства, посредством които се е осъществявало противозаконното препредаване.

Операцията е извършена в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за битка с престъпни закани (EMPACT). България, в частност ГДБОП, управлява предпочитаната активност по битка и разрушение на незаконни мрежи и незаконни действия на самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуална благосъстоятелност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР