Незабавното оттегляне от парламента на депутатите, напуснали парламентарната група на

...
Незабавното оттегляне от парламента на депутатите, напуснали парламентарната група на
Коментари Харесай

Структури на БСП: Отцепниците да напуснат парламента, всички вън от партията |

Незабавното отдръпване от Народното събрание на депутатите, напуснали парламентарната група на Българска социалистическа партия през вчерашния ден, желаеха партийни организации от изборните региони на шестимата, оповестиха от " Позитано " 20.  

Валери Жаблянов, Красимир Янков, Лало Кирилов, Николай Иванов, Георги Андреев и Димитър Стоянов с изключение на да излязат от Народното събрание, да преустановят незабавно и участието си в партията, желаят още редовите социалисти в заявления, адресирани до централата на Българска социалистическа партия.

Вълната от заявления, заляла „ Позитано “ 20, идва от структурите от София област, Варна, Добрич, Бургас, Враца и Кюстендил. В документите изрично социалистите заявяват: „ Тези депутати към този момент не съставляват нас - техните гласоподаватели, настояваме да изоставен Народното събрание, с цел да влязат нашите представители. “

В декларациите социалистите се обръщат към отцепниците, с какъвто етикет към този момент се снабдиха шестимата, като прецизират: „ Вие не сте определени мажоритарно, а от листата на Българска социалистическа партия за България и ние, вашите гласоподаватели, не стоим зад вас и изрично се разграничаваме от вас “. 

В писмата до централата на Българска социалистическа партия се съдържа в безусловен звук и настояването, в случай че сами не изоставен партията, да бъдат изключени.

Съпартийците на „ отцепниците “ дават и своята оценка: „ Видяхме двама от тях като мажоритарни претенденти - единият получи 700 гласа, а другият 1000. Това е вашата тежест в нашата партия. “

Четирима от излезлите от групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание са непознати измежду съпартийците си в страната. Работата им като национални избраници е повече от пасивна - не са били вносители на законопроекти, нямат изявления от парламентарната естрада.

Николай Иванов е някогашен регионален ръководител на Българска социалистическа партия във Врачанско, бил е кмет поредно на Криводол и Враца. Друг от напусналите - Георги Андреев е някогашен кмет на община Ветрино. Димитър Стоянов е народен представител по случайност – съвпадението сред номера на бюлетината и позицията му в кандидатската листа, го изпращат като народен представител от Бургас. Лало Кирилов е депутат от София-област. 

Валери Жаблянов е народен представител от област Кюстендил, а Красимир Янков от Добрич. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР