Незабавно отзоваване на руската посланичка у нас, в рамките 72

...
Незабавно отзоваване на руската посланичка у нас, в рамките 72
Коментари Харесай

Искат отзоваване на Митрофанова и обявяването й за персона нон грата

Незабавно отзоваване на съветската посланичка у нас, в рамките 72 часа, и оповестяването й за личност нон грата.

Това желаеха от " Ние идваме ", правоприемник на Отровното трио, с послание към премиера Кирил Петков и министърката на външните работи Теодора Генчовска.

Причината? Причината не е една, само че съответният мотив е вчерашното скандално " приветствие " на Елеонора Митрофанова по случай националния ни празник 3 март.

Както Клуб Z писа, във видеопоздравлението си, тя съпостави страната ни с Донбас и приказва най-вече за войната в Украйна, повтаряйки " опорките " на Кремъл. Митрофанова в действителност поздравява България за Освобождението единствено в първото и последното изречение на речта си, в останалото време приказва срещу Украйна. Нещо повече, тя съпостави проблемите в Донбас със страданията на българския народ по време на османското робство. На всичкото от горната страна твърди и че България е получила свободата си.

Преди това пък съветското посолство назова страната ни " подлога ". " Във връзка с осведомителната експанзия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги, която се води по отношение на осведомителните запаси на нашата страна - в България са блокирани или не се зареждат правилно редица уеб сайтове на съветски държавни институции и медии, в това число и на дипломатическата ни задача в София ", гласеше известие във фейсбук страницата наруската задача, като подтекстът беше блокирането на уеб сайтове с съветска агитация, а по-късно пък Съветът за електронни медии реши да се спре достъпът и до малките екрани Russia Today и Sputnik и техните производни.

На 2 март пък Митрофанова бе привикана в Министерство на външните работи поради следващия " шпионски скандал " и откакто през целия ден разиграва министерството, се озова на връх Шипка да сервира цветя и прати заместител.

" След като лицето Митрофанова обществено обиди целия български народ и властта с определението " подлоги ", на 3 март тя си разреши груби неистини и имитация на българската история. Прякото съпоставяне сред Освобождението на България и кръвопролитната кланица в Украйна е подигравка с нашата история и памет ", показват в настояването си до Външно и премиера Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Мария Капон.

И допълват:

" Абсурд е да се съпоставя Цар Александър II, именуван Освободител, с кървавия деспот Владимир Путин. Такова държание към сензитивна за българския народ тематика, обвързвана с националния ни празник, не си е разрешавал даже дипломат на Съветския съюз в границите на комунистическия режим в България. Надяваме се на незабавни дейности, които да запазят от похищения достойнството и достолепието на българските жители ".

Реакция все още няма.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР