Незабавни мерки срещу социално-икономическото неравенство, дискриминацията и насилието основани на

...
Незабавни мерки срещу социално-икономическото неравенство, дискриминацията и насилието основани на
Коментари Харесай

Шествия в защита правата на жените се проведоха в Пловдив и София

Незабавни ограничения против социално-икономическото неравноправие, дискриминирането и насилието учредени на пол и самоопределяне желаеха участници в първото шествие в отбрана правата на дамите в Пловдив, съобщи Българска национална телевизия.

Участниците в него, въпреки и малобройни, се събраха пред Съдебната палата и обявиха, че към момента има редица сфери на живота, където съществува неправда, боязън и неприемане на другите.

С плакати и викания те минаха по централната пешеходна зона в Пловдив и показаха, че 8 март е ден за взаимност с дамите и тяхната битка за почтени условия на труд, съдействие и пълноправие.

А в София шествието за правата на дамите се организира за осма поредна година. То потегли от пилоните на НДК в София.
 Shestvie Prava Na Zheni Osmi Mart5 BGNES Част от плакатите на шествието. Снимка: БГНЕС
Участниците в шествието – представители на организации, работещи за правата на другите групи дами, още веднъж надигнаха глас за незабавни ограничения против социално-икономическата неравнопоставеност, насилието и дискриминирането, учредени на пола, в другите сфери на живота и гарантиране на човешките права на всички дами и девойки, както и политическо им овластяване посредством реализиране на равно посланичество и присъединяване в ръководството и вземането на решения на локално, национално и интернационално равнище, съобщи БГНЕС.

8-ми март е ден, който към този момент над 100 години сплотява феминистки придвижвания от целия свят в настояването за заслужен живот и почтени условия на труд за всички дами.
 Shestvie Prava Na Zheni Osmi Mart2 BGNES Снимка: БГНЕС  Shestvie Prava Na Zheni Osmi Mart3 BGNES Снимка: БГНЕС  Shestvie Prava Na Zheni Osmi Mart4 BGNES Снимка: БГНЕС  Shestvie Prava Na Zheni Osmi Mart6 BGNES Снимка: БГНЕС  Shestvie Prava Na Zheni Osmi Mart7 BGNES Снимка: БГНЕС
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР