Неяденето в продължение на 24 часа е форма на периодично

...
Неяденето в продължение на 24 часа е форма на периодично
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако не ядем един ден

Неяденето в продължение на 24 часа е форма на от време на време недояждане, известна като метод " яж-стопи-яж ".

По време на 24-часово недояждане можете да консумирате единствено питиета без калории . Когато 24-часовият интервал завърши, можете да възобновите естествения си банкет на храна до идващото недояждане.

В допълнение към загубата на тегло, периодическото недояждане може да окаже удобен резултат върху метаболизма ви , да усъвършенства сърдечно-съдовата ви система и други.

 диета храна здравословно iStock

Безопасно е да употребявате този метод един път или два пъти седмично , с цел да постигнете мечтаните резултати, написа изданието , представено от. 

Въпреки че тази техника може да наподобява по-лесна от намаляването на дневните калории, може да се окажете много " гладни " в дните, в които не консумирате храна. Също по този начин при хора с избрани здравословни положения е допустимо да има тежки странични резултати или затруднения.

Преди да предприемете каквито и да било фрапантни промени в метода си на хранене, постоянно би трябвало да се консултирате с вашия доктор!  Той може да ви даде съответен съвет и да обърне внимание на изгодите и рисковете за положението ви. 
 14 най-хубави метода за бързо изгаряне на мазнини и загуба на тегло  14 най-хубави метода за бързо изгаряне на мазнини и загуба на тегло  14 най-хубави метода за бързо изгаряне на мазнини и загуба на тегло  14 най-хубави метода за бързо изгаряне на мазнини и загуба на тегло
Какво се случва с тялото ви по време на интервала на недояждане

Ще навлезете добре в 24-часовия интервал, преди тялото ви да осъзнае, че гладувате.

Проучванията демонстрират, че гладуването може да помогне за загубата на тегло. Независимо дали човек пости или не, тялото се нуждае от сила. Неговият главен енергиен източник е захарта, наречена глюкоза , която нормално идва от въглехидрати, в това число зърнени храни, млечни артикули, плодове, някои зеленчуци, фасул и даже сладкиши. 

 жена извършения килограми тегло диета iStock
 image2_16x9.png Годишният Хороскоп за 2023-та на Edna.bg! Какво следва в кариерата, любовта и здравето пред 12-те зодии На фокус
Черният дроб и мускулите съхраняват глюкозата и я освобождават в кръвта, когато тялото се нуждае от нея. По време на недояждане този развой се трансформира. След към 8 часа без храна, черният дроб ще употребява последния си глюкозен запас. В този миг тялото влиза в положение, наречено глюконеогенеза, отбелязващо прекосяването към режим на недояждане. В този миг метаболизмът на човек се забавя и тялото му стартира да изгаря мускулната тъкан, която употребява като източник на сила. 

Но изследванията ясно демонстрират, че загубата на тегло в следствие от 24-часов апетит, не се следи при всеки човек. Това се отнася най-много за хората с наднормено тегло. Дните на недояждане се свързват и със основаването на подправено възприятие за сигурност, което кара хората да подценяват позитивните хранителни привички в всекидневието си.
 5 протеинови салати, които топят килограмите бързо и без апетит  5 протеинови салати, които топят килограмите бързо и без апетит  5 протеинови салати, които топят килограмите бързо и без апетит  5 протеинови салати, които топят килограмите бързо и без апетит
Какви други резултати има от гладуването 

Освен че подкрепя загубата на тегло, неприемането на храна за един ден може да има и други изгоди за здравето. Изследванията демонстрират, че инцидентното 24-часово недояждане може да усъвършенства сърдечно-съдовото здраве. Някои доказателства от проучвания върху животни демонстрират, че гладуването може да помогне в битката с някои типове рак или даже да помогне за запазването на паметта. Гладуването спомага за нормализиране на равнищата на холестерола и захарта , както и за понижаване на възпалението и за съкращаване на риска от развиване на диабет, Алцхаймер и Паркинсон.

Приемът на вода 

Пиенето на доста вода може да помогне за ограничение на пристъпите на апетит. То е от значително значение за поддържането на здравето, без значение дали човек пости или не. Когато гладуват 24 часа, някои хора употребяват други питиета като чай, черно кафе или подсладени питиета с нулеви калории. 

 вода iStock

Какви опасности крие гладуването

Въпреки че нормално е безвредно, гладуването в продължение на 24 часа може да бъде рисковано за някои хора: хора с диабет, с анамнеза за хранителни разстройства, хора, които употребяват медикаменти, одобрявани с храна, деца и юноши, бременни и кърмачки.

Кой е най-безопасният метод за спиране на гладуването

Според Челси Амер, регистриран диетолог, има няколко метода за безвредно спиране на гладуването: приемане на повече вода, изразходване на дребни порции храна, с цел да се избегне натоварване на храносмилателната система, дъвчене на всяка хапка най-малко 30 пъти.

Консумация на по-лесно смилаеми храни - за предпочитане варени зеленчуци вместо сурови. Избягване на нови храни след недояждане, тъй като това може да раздразни в допълнение храносмилателната система.

 диета храна здравословно iStock

Извод

Изводът, до който стигат учените, е че гладуването в продължение на 24 часа нормално е безвредно и може да бъде извънредно потребно като средство за намаляване. Но постенето не оказва помощ за отслабването повече от другите стандартни подходи и може да бъде по-трудно да се придържате към него в дълготраен проект. Ако ви се постанова да гладувате по здравословни аргументи, от значително значение е постът да не се извършва по-дълго от нужното. Дългосрочното недояждане води до отнемане на тялото от съществени хранителни субстанции и това може да аргументи доста затруднения.
 13-дневната диета за космонавти, която форсира метаболизма и стопява мазнините  13-дневната диета за космонавти, която форсира метаболизма и стопява мазнините  13-дневната диета за космонавти, която форсира метаболизма и стопява мазнините  13-дневната диета за космонавти, която форсира метаболизма и стопява мазнините
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР