News.bg бе подложен на двудневна масирана DDoS (Distributed Denial-of-Service) атака

...
News.bg бе подложен на двудневна масирана DDoS (Distributed Denial-of-Service) атака
Коментари Харесай

News.bg бе подложен на масирана DDoS атака

News.bg бе подложен на двудневна масирана DDoS (Distributed Denial-of-Service) офанзива или Атака за отвод на услуга. Целта на сходни офанзиви е да спре достъпа до даден уебсайт или онлайн услуга за избран интервал от време.

Източникът на сходни офанзиви е доста мъчно проследим и доказуем, само че историята на News.bg демонстрира, че сходни офанзиви се случват най-често по време на предизборни акции в България.

Въпреки превантивните ограничения, в това число краткотрайно изключване на интернационалния трафик, офанзивата, която стартира в неделя 4 септември, в понеделник сутринта продължи, като за разлика от предния ден, основна част от нея идваше от български IP адреси.

News.bg неведнъж е бил подлаган на DDoS офанзиви, само че значителната разлика този път бе, че днешната бе извънредно прецизна и изменяща параметри си, по отношение на дейностите, които систематичните админи на уеб страницата предприемаха. Този развой на надхитряне продължи близо 3 часа, когато посредством дестилация на трафика атакуващ уеб страницата, поетапно услугата стартира да се възвръща.

Едновременно с това, систематичните админи на News.bg задействаха специфичен щит, който в голяма степен лимитира злонамерения трафик и разрешава възстановявяане на естествената активност на медията.

Предвид обстоятелството, че останалите медиите (money.bg, lifestyle.bg, topsport.bg) на Уеб Медия Груп се намират в същия виртуален облак, достъпа до тях също бе стеснен в интервала на офанзивата.

News.bg се извинява на читателите си за своята краткотрайна недостижимост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР