New York Times Company отчете ръст в абонатите си през

New York Times Company отчете ръст в абонатите си през ...

Нетната печалба на New York Times спадна с 23% въпреки ръста на абонатите.


New York Times Company отчете ръст в абонатите си през третото тримесечие. Според публикуваните данни те са достигнали над четири милиона, като три милиона от тях са платени. Общият ръст за периода възлиза на 203 000 абоната.

Не всички от тях обаче търсят новини. Според изданието 143 000 са се абонирали за продукти с новинарско съдържание, а останалите – за приложенията на медията за готварство и кръстословици.Още по тематаNew York Times не отговори на очакванията за абонатите на онлайн съдържанието сиNew York Times намалява броя на безплатните статии

Нетната печалба на New York Times за тримесечието е в размер на 24,9 млн. долара – спад от 23% спрямо миналата година, когато компанията осъществи еднократна имотна продажба. В същото време оперативната печалба на компанията е нараснала с 30% до 41,4 млн. за периода.

„През това тримесечие приходите от абонаменти представляват близо две трети от приходите на компанията“, заяви главният изпълнителен директор и президент на New York Times Company Марк Томпсън.

Приходите от дигитален абонамент нарастват до 101,2 млн. долара през периода, което е скок от 18% в сравнение със същия период на миналата година. Онлайн рекламата също нараства със 17% до 57,8 млн. долара.

Приходите от дигитална дейност за първите девет месеца на годината достигат сумата от 450 млн. долара, което е най-бързо растящата част от бизнеса ѝ. Традиционно най-силната част от годината за компанията е последното тримесечие, когато рекламодателите харчат най-много. През 2015 г. компанията обяви и амбициозната си цел да достигне до годишни приходи от 800 млн. долара от дигиталните си услуги до 2020 г.

Междувременно приходите от хартиени носители продължават да спадат, като през последното тримесечие понижението е с 0,7% спрямо същия период на миналата година.

Като цяло приходите нарастват с 8% до 417 млн. долара. За това допринася и отдаването под наем на четири етажа в централната сграда на компанията, които бяха освободени след ремонт.

През трите месеца до септември се наблюдава ръст на оперативните разходи до 381 млн. долара спрямо 351 млн. долара преди година.

По отношение на очакванията за последното тримесечие на годината Томпсън предвижда продължаващ ръст при дигиталните абонаменти, както и при дигиталната реклама.

Източник: investor.bg